Select Page

U finalu mjesnih “otpisani” Gradac i mlada ekipa Marasova Briga

U finalu mjesnih “otpisani” Gradac i mlada ekipa Marasova Briga

Sinoć su odigrane polufinalne utakmice Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradski četvrti općine Posušje – Ožujsko 2021.

Posjetitelji na prepunim tribinama OŠ Ivana Mažuranića imali su prilike vidjeti dvije vrlo uzbudljive utakmice. Među četiri ekipe u polufinalu nalazile su se tri momčadi koje su osvajale naslov pobjednika ukupno deset puta u ovih 17. odigranih godina. Znači više od polovice naslova.

Tako su se u prvoj utakmici večeri sastale ekipe koje u svojim vitrinama imaju po tri naslova – Gradac i Meljakuša. Moramo napomenuti kako su obje ekipe bile oslabljenje neigranjem nekolicine igrača koji su im u prethodnim godinama bili nositelji igre, ali smo svejedno gledali dobar i neizvjestan nogomet. Meljakuša je nešto bolje stajala na terenu te je na odmor otišla s prednosti golom Mate Pirića. U nastavku je Gradac vrebao iz kontri i dočekao grešku obrambenog igrača Meljakuše da bi Veselko Begić presjekao loptu i pospremio je u mrežu za konačnih 1:1. Igrači Graca ponovno su u izvođenju kaznenih udaraca sigurni te odnose pomalo neočekivano još jednu veliku pobjedu i odlaze u svoje četvrto finale u posljednjih pet godina.

U drugom polufinalu sastali su se Marasov Brig i Rastovača polje. Brižani su bili u „skupini“ smrti gdje su na kraju završili ispred Čitluka i Gornjih Jukića. Ekipa koje su posljednjih godina redovito igrale finala. I jedina su momčad u polufinalu koja nije okusila slast naslova. Zato jest Rastovača.  Oni su momčad s dosada najviše osvojenih naslova – čak četiri puta bili su pobjednici popularnih „mjesnih“. Zadnji put 2014. godine. I tako će ostati nakon sinoćnje utakmice. Mlada i poletna ekipa Briga slavila je u igri protiv iskusnih Rastovčana 1:0. Jedini strijelac bio je Slaven Dumančić, po mnogima najbolji pojedinac ovogodišnjeg turnira.

Dakle ovaj petak nas čeka još jedno veliko finale u kojem će snage odmjeriti „otpisani“ branitelj naslova Gradac i Marasov Brig. Kako god bilo uzbuđenja neće nedostajati..

OGLASI

Loading