Select Page

PSG je prvak Francuske. Velikan ostao bez Europe nakon 23 godine, Kalinić ispao

PSG je prvak Francuske. Velikan ostao bez Europe nakon 23 godine, Kalinić ispao

FRANCUSKI nogometni savez proglasio je PSG prvakom za sezonu 2019./2020. nakon što je vlada zabranila sva sportska natjecanja najmanje do rujna.

PSG je u trenutku prekida prvenstva zbog krize s koronavirusom imao 12 bodova prednosti ispred Marseillea i utakmicu više. Parižanima je ovo treći uzastopni i deveti naslov prvaka Francuske ukupno. 

Aktualna tablica koristit će se i za popunjavanje mjesta koja vode u europska natjecanja. Marseille je trenutačno drugi, a Rennes treći, što znači da bi, prema aktualnoj tablici, ta dva kluba išla u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U Europa ligu iz Francuske ide četvrtoplasirana momčad iz prvenstva te pobjednici kupa i liga kupa, no budući da se ta natjecanja neće odigrati (PSG je finalist u oba), u kvalifikacije za EL mogli bi ići Lille, Reims i Nice.

Iz lige su ispali Amiens i Toulouse, što bi značilo da drugoligaši Lorient, Lens ušli su u Ligue 1. Najveća promjena u odnosu na uobičajeno stanje na tablici je činjenica da je Lyon ostao bez plasmana u Europu prvi put od 1997. godine. 

OGLASI

Loading