Select Page

U Gorici proslavljena 20. obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

U Gorici proslavljena 20. obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

U Gorici je u četvrtak 12. prosinca 2019., i u petak 13. prosinca 2019. godine proslavljena je 20. obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. 12. prosinca 2019. Bila je duhovna obnova, molitva krunice, sveta misa i euharistijsko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a sve je predslavio fra Josip Vlašić koji je član ove Bratovštine. S fra Josipom svetu je misu suslavio župnik fra Stipe Marković. Primljeni su i novi članovi i to Marijana Brnadić (rođ. Grizelj) i Ivan Milićević.

U petak, 13. Prosinca 2019. U staroj crkvi u Gorici predstavljen je Ljetopis Bratovštine II (2009. – 2019.). Pozdravne govore, kao i predstavljanje Ljetopisa, na ovom događaju uputili su župnik fra Stipe Marković koji je na početku zazvao Božji blagoslov. Zatim su govorili fra Ante Marić, fra Josip Vlašić, fra Jozo Radoš Đoka, Ljubo Grizelj, Dragan Prlić, Anđelko Nikolić Đelo i Mario Bušić.

Pjevanjem su ovu večer začinili kantautorica Lucija Zovko i klapa Bratovština koja je ove večeri obilježila 15 godina svoga rada. Lucija Zovko i klapa Bratovština su na koncu programa otpjevali zajedno pjesmu Zdravo Marija, koja će biti na Nosaču zvuka koji Lucija priprema izdati 2020. godine. Učenici Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići zajedno sa svojim učiteljskim i nastavnim kadrom uručili su Bratovštini prigodnu čestitku koju je predala predsjedniku Bratovštine Učiteljica Marija Prlić.

Nakon predstavljanja Ljetopisa otvorena je izložba slika „Oteto zaboravu“ Augustina Age Kujundžića. O slikama i o autoru su govorili Vesna Ujević i Mladen Vuković, koji je otvorio ovu izložbu.

Program je lijepo i skladno vodila Marija Prlić. Bratovštini sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i klapi Bratovština želimo dug i plodan život, kao i do sada, uz Božji blagoslov i zagovor sv. Stjepana Prvomučenika od Imote!

grude-online.info

OGLASI

Loading