Select Page

U Grudama sastanak Uprava CZ ŽZH i HBŽ sa Uredima za zaštitu i spašavanje Šibenika i Splita

U Grudama sastanak Uprava CZ ŽZH i HBŽ sa Uredima za zaštitu i spašavanje Šibenika i Splita

U Grudama je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uz suradnju s Upravom civilne zaštite Hercegbosanske županije održan radni sastanak s čelništvom Područnih ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika.

Nakon pozdravnih riječi koje je uputio načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, radni dio sastanka otvorio je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Ravnatelj Martinović, zaželjevši dobrodošlicu, upoznao je goste o načinu funkcioniranja, ustrojem i poslovima koje obavlja Uprava civilne zaštite.

Srđan Kuščević pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split izrazio je zadovoljstvo što je došlo do sastanka, te istaknuo neophodnost suradnje područnih ureda za zaštitu i spašavanje i županijskih uprava civilne zaštite u Grudama i Livnu, te pojasnio način funkcioniranja Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. Jedna od točaka dnevnog reda bila je prekogranična suradnja i apliciranje na projekte Europske unije. Milovan Kević pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik je izrazio spremnost za sudjelovanje u prekograničnoj suradnji, napomenuvši da ured na čijem je čelu već ima iskustva u apliciranju na EU projekte. Jedan od inicijatora ovog sastanka Diana Čačija načelnica za obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije istaknula je neophodnost suradnje područnih ureda i županijskih uprava civilne zaštite posebice kada se radi o požarima s jedne i druge strane granice.

„Osim o prekograničnoj suradnji s kolegama iz Splita i Šibenika razgovarali smo i o mogućnostima suradnje, odnosno pomoći pri obuci i edukaciji struktura civilne zaštite. Također se izrodila i ideja o organizaciji zajedničke vježbe područnih ureda i županijskih uprava civilne zaštite. U svakom slučaju imali smo jedan veoma koristan sastanak s kolegama iz Splita i Šibenika“, rekao je nakon sastanka dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku su osim pročelnika Područnih ureda za zaštitu i spašavanje Splita i Šibenika, ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, načelnice za obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije, sudjelovali pomoćnici općinskih/gradskih službi civilne zaštite Željko Vukoja i Mario Bajto, stručni suradnik u civilnoj zaštiti Općine Posušje Mira Jukić, voditelji odjela za prevenciju i planiranje Područnih ureda Split i Šibenik Željko Šeranić i Danijela Erceg, voditelji županijskih centara 112Marin Ivanković i Dražen Bilać, stručni suradnik u Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije Goran Čondrić, pomoćnici ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Zoran Polunić Mladen Bošnjak, te inspektor za civilnu zaštitu Mile Ivanković.

abcportal.info

OGLASI

Loading