Select Page

Javni sastanak za bolju zaštitu radničkih prava

Javni sastanak za bolju zaštitu radničkih prava

U organizaciji Centra za građansku suradnju Livno i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava, u četvrtak 26. listopada 2017. godine u restoranu „Astorija“ u Posušju u 11:00 sati će biti održan javni sastanak na temu: Sindikat, kolektivna snaga radnika!

Iz Centra za građansku suradnju Livno i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava pozivaju članove postojećih sindikate, predstavnike radnika u javnim i privatnim organizacijama i tvrtkama gdje nema osnovane sindikalne organizacije, zatim poslodavce, zainteresirane građane i medije da sudjeluju na ovom javnom sastanku.

Na sastanku će biti govora o tome što je sindikat, koja je uloga, važnost i funkcija sindikata, zašto je važno biti član sindikata, kako pokrenuti i osnovati sindikat, može li se zabraniti članstvo u sindikatu, kako se učlaniti u sindikat i biti aktivan član, što su sindikati postigli i što mogu postići za radnike i koje su obveze člana sindikata?

Na ova i brojna druga pitanja odgovorit će članovi Mobilnog tima Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava: Vjekoslav Markota, predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH i Vesna Ćorluka, predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH, koji iza sebe imaju iskustvo i dugogodišnji rad u sindikatu kao i u vođenju kolektivnog pregovaranja.

Projekt „Zajedno za radnička prava“ podržava Međunarodni Olof Palme centar.

posusje.net

OGLASI

Loading