Select Page

U Hrvatsku dosad ušlo 44.000 izbjeglica

U Hrvatsku dosad ušlo 44.000 izbjeglica

 

Tijekom utorka u Hrvatsku je ušlo 8750 migranata, pa je do srijede u 9 sati njihov ukupan broj koji je prošao kroz Hrvatsku prešao 44.000, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Najveći priljev migranata i dalje se očekuje na području Tovarnika i Iloka.

U privremenom prihvatnom centru Opatovcu nalazi se oko 2900 migranata te se i dalje organizira njihov prijevoz do graničnih prijelaza.

U utorak oko 22.30 zatvoren je promet za sve vrste vozila na graničnom prijelazu Bajakovo-Bartovci. Teretni promet preusmjeren je na granični prijelaz Županja, dok je promet osobnih vozila i autobusa preusmjeren na granični prijelaz Tovarnik, objavio je MUP.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da je zbog izvanredne situacije na graničnom prijelazu Bajakovo, odnosno zbog blokade prometa vozača terenih vozila u Srbiji, promet osobnih vozila, autobusa i teretnih vozila do 7,5 tona preusmjeren je na granični prijelaz Tovarnik.

Vozila iznad 7,5 tona voze kroz BiH preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Na izlazu s Bajakova trenutno je kolona teretnih vozila duga oko 11 km. Za sav promet sa Srbijom zatvoreni su granični prijelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina.

prvi.tv

OGLASI

Loading