Select Page

U izradi Pravilnik o načinu organiziranja i provedbe praktične nastave i vježbi u ustanovama za strukovno obrazovanje

U izradi Pravilnik o načinu organiziranja i provedbe praktične nastave i vježbi u ustanovama za strukovno obrazovanje

Posušje je bilo domaćin 4. sastanka vezanog uz izradu Pravilnika o načinu organiziranja i provedbe praktične nastave i vježbi u ustanovama za strukovno obrazovanje.

Nazočili su mu predstavnici strukovnih škola naše županije, ministarstava školstva i gospodarstva, Općine Posušje, kao i predstavnici realonog sektora.
S ciljem što kvalitetnijeg organiziranja učeničke prakse, na zadovoljstvo učenika, škola ali i tvrtki u kojima bi se obavljala, sudionici su davali prijedloge, komentare i primjedbe na postojeći radni materijal koji regulira ovo područje.

U uvodnom dijelu, nazočne je pozdravio i načelnik Ante Begić, izrazio zadovoljstvo da se razgovara o ovoj temi te je ispred institucije lokalne uprave uputio riječi podrške u nastojanjima da se što bolje regulira pitanje prakse. Podsjetio je također da općina Posušje je posljednjih par godina prednjačila kada se govori o dualnom obrazovanju. Također je istaknuo dobru suradnju Općine, srednjoškolskih ustanova i gospodarstvenika u smjeru kreiranja konkurentnih zanimanja.

Plod te suradnje može se vidjeti i u izgradnji Logističkog centra, odnosno Tehnološkog parka koji omogućuje, između ostalog, kvalitetnu praksu za jedan dio učenika Srednje strukovne škole, odnosno polaznike zanimanja CNC operater. Najavio je da će se putem Lokalnog ekonomskog vijeća, koje djeluje ispred Općien Posušje, i dalje pratiti tržišni tijekovi te u skladu s tim i formirati naobrazba za tražena zanimanja.

Nakon današnjeg sastanka i usvajanja sugestija nazočnih, najavljen je i još jedan okrugli stol na kojem bi se finalizirao radni materijal Pravilnika.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading