Select Page

U Koloni sjećanja branitelji, državni vrh i mnogi drugi

U Koloni sjećanja branitelji, državni vrh i mnogi drugi

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, na koju je tijekom tromjesečne opsade Vukovara 1991. svakodnevno padalo po nekoliko stotina topničkih projektila, u Vukovaru je u subotu počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 26. obljetnice stradanja tog grada u velikosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata.

Oko vukovarske bolnice i u njenom dvorištu okupio se velik broj građana pristiglih iz svih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, a skupu je nazočani i hrvatski državni vrh – predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednici Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, članovi Vlade i brojni saborski zastupnici, predstavnici diplomatskog zbora i Katoličke crkve.

U Vukovar su došli i brojni ministri, Zdravko Marić, Gabrijela Žalac, Davor Božinović, Tomo Medved, Milan Kujundžić, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, saborski zastupnici Davor Ivo Stier i Miro Bulj te osječko-baranjski župan Ivan Anušić. U Koloni sjećanja je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, potom Vladimir Šeks, Miro Kovač… U Koloni sjećanja nalaze se i čelnik SDP-a Davor Bernardić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kao i njegov splitski kolega Andro Krstulović-Opara.

Abcportal.info

OGLASI

Loading