Select Page

U Posušju obilježena 30. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane

U Posušju obilježena 30. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane

Povodom 30. obljetnice utemljenja HVO-a, danas su u Posušju pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima zajednički vijenac položili i svijeće upalili načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje s članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivica Pavković, zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Jurišić, kao i predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH.

Nazočni su počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima odali i prigodnom molitvom koju je predmolio fra Robert Pejčić.

Inače, program obilježavanja 30. obljetnice HVO-a obuhvaća 43 grada i mjesta, a središnja svečanost održat će se u Mostaru u petak, 8. travnja. Prigodan program započet će u 10 sati i 30 minuta služenjem svete mise u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti mimohod s ratnim zastavama do Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje će biti položeni vijenci i svijeće ispred središnjeg spomenika. U 12:00 sati predviđena je Svečana akademija u Hrvatskom domu HS Kosača. Organizator događaja je Hrvatski narodni sabor i braniteljske udruge HVO-a.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading