Select Page

U Posušju Opći sabor razvojačenih branitelja HVO-a iz BiH

U Posušju Opći sabor  razvojačenih branitelja HVO-a iz BiH

U subotu 10. ožujka 2018. s početkom u 18:00 u kinodvorani u Posušju održat će se Opći sabor razvojačenih branitelja HVO-a iz BiH. Sabor organizira Koordinacija razvojačenih branitelja Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije koji ističu kako je cilj ovoga skupa precizno određivanje definicija statusa branitelja i razvojačenih branitelja kao i donošenje odluke o osnivanju udruge razvojačenih branitelja na svim razinama vlasti od općinskih, odnosno gradskih, preko županijskih te federalne i državne razine.

Tri su temeljna zakonom priznata statusa proistekla iz Domovinskog rata, kojima su obuhvaćene sljedeće kategorije; prvi obuhvaća obitelji poginulih, zatočenih i nestalih, druga kategorija su ratni vojni invalidi, a treća razvojačeni branitelji. Dok prve dvije kategorije imaju svoje udruge na svim razinama vlasti, razvojačeni branitelji nemaju. Stoga traže osnivanje udruge koja će štititi interese i prava razvojačenih branitelja.

Gosti skupa su ministar branitelja ZHŽ Mladen Begić, ministar branitelja HNŽ Oliver Soldo dok će ispred Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije skupu nazočiti gospođa Ljilja Kovačević.

Pozivaju se pojednci i pripadnici braniteljskih udruga s područja FBiH i cijele BiH da prisustvuju ovom izuzetno važnom događaju na kojem će biti prezentiran put ka ostvarivanju prava svih razvojačenih branitelja.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading