Select Page

U posuškim školama i vrtićima obilježeni Dani kruha

U posuškim školama i vrtićima obilježeni Dani kruha

Dani kruha obilježavaju se u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

To pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti svoga kraja, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode. U školskim prostorima postavljaju se izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha.

Bilo je veselo i bogato na sve strane i u Posušju, posebice u velikoj OŠ Ivana Mažuranića. Svega je bilo na priređenim stolovima a valja zahvaliti i učenicima i roditeljima te nastavnicima i svim suradnicima jer je sve izgledalo u najboljem svjetlu kao i u svim drugim školskim odjelima. Izložbene prostore obilaze roditelji učenika i njihovi gosti.

Cilj je bio upoznati djecu i učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha) približiti im blagovanje kruha i narodne običaje. Sve je spremno i u posuškom Dječjem vrtiću „Bajka“ za izložbu 15.listopada u 11 sati. Mnogi dođu vidjeti što sve imamo i čime se možemo ponositi u Lijepoj našoj.

Večernji list/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading