Select Page

U prva dva dana za nove hrvatske osobne iskaznice najviše zahtjeva iz BiH

U prva dva dana za nove hrvatske osobne iskaznice najviše zahtjeva iz BiH

U prva dva dana predavanja zahtjeva za novim hrvatskim osobnim iskaznicama, od 4702 predana zahtjeva 184 su ih predali hrvatski državljani s prebivalištem prijavljenim u inozemstvu.

Očekivano, najviše je Hrvata iz BiH – njih 126 je predalo zahtjev za novom elektroničkom osobnom. Od hrvatskih građana koji žive u Srbiji na to se odlučilo njih 17. U MUP-u za croexpress.eu kažu kako je zahtjev za novom osobnom predalo i 14 Hrvata koji imaju prijavljeno prebivalište u Njemačkoj, 9 iz SAD-a, 5 iz Australije itd.

Od ukupnog broja predanih zahtjeva, za ubrzani postupak odlučilo se 229 osoba, a za žurni njih 42.

Elektronička osobna iskaznica u ubrzanom postupku za sve podnositelje zahtjeva izdaje se u roku od 10 dana od dana podnošenja zahtjeva po cijeni od 195,00 kn. U žurnom postupku za sve podnositelje zahtjeva izdaje se u roku od 3 radna dana od dana podnošenja zahtjeva po cijeni od 500,00 kn. Osoba je dužna preuzeti izrađenu osobnu iskaznicu u roku od 90 dana od dana proteka roka za izdavanje osobne iskaznice. Izrada iskaznice u redovnom postupku traje najviše 30 dana.

Hrvatski iseljenici, neovisno o tome gdje žive, zahtjev mogu predati isključivo u policijskim postajama i upravama u Hrvatskoj.

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading