Select Page

Poraz Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije od trostrukih prvakinja Europe

Poraz Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije od trostrukih prvakinja Europe

U Mađarskoj je otvoreno žensko Europsko prvenstvo u košarci na kojem sudjeluju košarkašice Hrvatske.

Nama je prvenstvo zanimljivo zbog nastupa Ana-Marije Begić, rođene Posušanke koja igra iz ŽKK Medveščak iz Zagreba i s kojim je ove godine osvojila dvostruku krunu (prvenstvo i kup) i kao najbolja igračica izborila nastup za reprezentaciju na Euru.

Košarkašice se nalaze u vrlo teškoj skupini u kojoj su još  Rusija, Latvija, Srbija i Velika Britanija.

Poraz u prvoj utakmici protiv trostrukih prvakinja Europe bio je i očekivan. Ali, tko bi mogao zamisliti da će se nezapamćen peh prema ovoj reprezentaciji nastaviti i u ovoj prvoj utakmici tolikim ozljedama – najprije naše kapetanice Jelene Ivezić i to u prvoj minuti utakmice nakon njezine trice kojom je i otvorila utakmicu, pa potom ozljede Ive Todorić i kasnije Ružice Džankić. Peh za pehom koji od početka prati ovu našu seniorsku reprezentaciju. Begić je u ovoj utakmici postigla četiri koša i tri skoka.

Danas je na rasporedu susret protiv Latvije s početkom u 16.30 sati.

Rusija – Hrvatska 83:62 (22:13, 20:19 23:7 18:23)

Rusija: Namok 0, Belyakova 8, Logunova 0, Kuzina 13, Kirillova 5, Beglova 6, Prince 16, Vieru 14, Osipova 4, Sapova 8, Tikhonenko 2, Vadeeva 7.

Hrvatska: Ivezić 3, Borovic 6, Miloglav 5, Ciglar 17, Begić 4, Slišković 12, Mazić 7, Ivanković 5, Tikvić 2, Džankić 1, Todorić 0. Trener: Braslav Turić

Posušje.net/zenska-kosarka.com

OGLASI

Loading