Select Page

U Sarajevu održana edukacija za sportske trenere – mentalni trening

U Sarajevu održana edukacija za sportske trenere – mentalni trening

U Sarajevu se protekloga vikenda održala edukacija za sportske trenere. Tema edukacije je bila „mentalni trening za sportaše i sportske trenere“.

Edukacija je trajala od 24. do 26. Travnja a vodili su je najbolji stručnjaci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine sa područja sportske psihologije i mentalnog treninga. Edukaciju su vodili magistri psihologije i mentalni treneri g. Igor Čerenšek iz Zagreba i g. Remzija Šetić iz Sarajeva. Polaznici ove edukacije koja je prije svega bila namijenjena sportskim trenerima bili su treneri iz različitih sportova (odbojka, plivanje, karate, taekwondo) ali i studenti psihologije i psiholozi. Edukacija je uključivala uz teorijski dio i praktičnu obuku iz pojedinih dijelova mentalnog treninga te razmjenu iskustava iz različitih sportova i situacija.

Mentalni trening uključuje između ostalog rad na tehnikama za razvoj motivacije, fokusa, angažmana, vizualizacije, percepcije te smanjenja anksioznosti i frustracije. Mentalni trening se u Hrvatskoj počeo razvijati prije 7 godina a u posljednjih 5 godina je neizostavni dio treninga svih uspješnih sportaša ali i djece i nesportaša. Gospin Čerenšek ima veliko iskustvo u radu sa vrhunskim mladim sportašima kao što su tenisači Borna Ćorić i Damir Džumhur, taekwondoašica Petra Matijašević i brojni drugi. Po riječima g. Šetića mentalni trening u BiH je tek u povojima ali je na dobrom putu i stvaraju se čvrsti temelji i suradnja za nastavak ovakvih edukacija i razvoja mentalnog treninga kao neizostavne tehnike u postizanju vrhunskih rezultata u sportu i poboljšanju kvalitete života općenito. Na edukaciji je sudjelovao i Petar Boban, trener posuškog taekwondo kluba „Poskok“.

Remzija Šetić - Petar Boban - Igor Čerenšek

“Već neko vrijeme se zanimam i pratim rad i aktivnosti g. Čerenšeka a imao sam ga priliku slušati na međunarodnoj konferenciji trenera u Zagrebu ove godine što mi je još više povećalo želju za stjecanjem znanja i tehnika iz mentalnog treninga. Na ovoj edukaciji sam imao priliku slušati iskustva i savjete najboljih stručnjaka sa ovog područja po pitanju sportske psihologije i mentalnog treninga te naučiti i isprobati tehnike rada sa djecom i sportašima koje uključuju razvoj motivacije, fokusa, angažmana, vizualizacije i percepcije te smanjenja anksioznosti i frustracija u sportaša u procesu treninga i natjecanja. Uspostavio sam odličan odnos i suradnju sa g. Čerenšekom i g. Šetićem i uz njihovu pomoć i podršku početi ćemo primjenjivati ove tehnike u radu sa našim sportašima. Vjerujem da će nam u klubu ovo moje iskustvo i stečeno znanje puno pomoći u kvaliteti rada i postizanju još boljih rezultata u sportu i svakodnevnom životu naših sportaša, te da mi treneri moramo svakodnevno ulagati u sebe da bi to mogli kvalitetno prenositi na naše sportaše.” – za naš portal izjavio je Petar Boban, trener TKD kluba “Poskok” iz Posušja.

Posušje.net

OGLASI

Loading