Select Page

U Širokom Brijegu otvorena izložba slika i skulptura Anđelke Hrkać

U Širokom Brijegu otvorena izložba slika i skulptura Anđelke Hrkać

U Narodnoj knjižnici otvorena je izložba slika i skulptura Anđelke Hrkać.

„Anđelka nije davno ušla u svijet umjetnosti, ali gledajući njezine slike i skulpture stječe se dojam da je Anđelka poodavno u umjetničkom svijetu“, rekao je ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma Srećko Slišković predstavljajući izložbu slika i skulptura Anđelke Hrkać postavljajući pitanje treba li čovjek imati formalnu naobrazbu da bi bio umjetnik. Svoje izlaganje Srećko Slišković završio je recitirajući pjesmu Arsena Dedića ‘Djevojka iz moga kraja’.

andjelka-hrkac-izlozba-0422216

 

Novinar i književnik Dragan Marjanović je predstavljajući izložbu Anđelke Hrkać komentirao konstataciju svoga prethodnika o formalnoj naobrazbi umjetnika, te istaknuo da poznati umjetnik Vlaho Buhovac također nije imao formalnu naobrazbu, a bio je vrhunski umjetnik. „Karakteristična je drska uporaba boja, jako hrabro od Anđelke i ja joj čestitam“, rekao je Marjanović rekavši da je Anđelkine slike prvi put vidio prije sat vremena.

andjelka-hrkac-izlozba-0422516

U glazbenom dijelu programa dvije skladbe na gitari izveli su mladi glazbenici Filip Cigić i Marko Zeljko, a program je vodio poznati novinar Ljubo Kovač.

andjelka-hrkac-izlozba-0422116

Autorica Anđelka Hrkać je zahvalila svima koji su njoj pomogli da po treći puta izloži svoja djela istaknuvši da je s već s pet godina izradila pepeljaru od gline.

andjelka-hrkac-izlozba-042216

ABCporta.info/FOTO Ivan RAMIĆ

OGLASI

Loading