Select Page

Nakon vijesti da je popularni kvizaš umro, Mirko Miočić šokiran poručuje da je živ i zdrav

Nakon vijesti da je popularni kvizaš umro, Mirko Miočić šokiran poručuje da je živ i zdrav

Društvenim mrežama se u utorak navečer munjevito proširila lažna vijest da je popularni kvizaš Mirko Miočić preminuo u bolnici u Zadru.

Informaciju su prenijeli i neki mediji, a sve nakon što je ona oko 19 sati osvanula na web stranici HRT-a, u čijem je kvizu ‘Potjera’ Miočić donedavno sudjelovao kao ‘lovac’, piše Jutarnji.hr. U članku se navodilo da je Miočić preminuo u zadarskoj bolnici zbog komplikacija od dijabetesa, no vijest je ubrzo nestala sa stranice javne televizije. Ispostavilo se da je objavljena zabunom, no ni njezino brzo povlačenje nije zaustavilo širenje neistinite informacije.

Brojni korisnici društvenih mreža, nakon što su shvatili da je vijest, srećom, neistinita, počeli su pisati ljutite statuse upućene prema javnoj televiziji, ali su istovremeno izražavali i olakšanje činjenicom da je legendarni Miočić i dalje s nama. Kako se doznaje, on se trenutno nalazi na liječenju u KB Dubrava u Zagrebu.

HRT se u međuvremenu na svojim stranicama ispričao Mirku Miočiću, njegovoj obitelji i svojim korisnicima.

‘Upućujemo ispriku našem dugogodišnjem suradniku Mirku Miočiću i njegovoj obitelji zbog objave vijesti o njegovu odlasku koja je tehničkim propustom večeras bila nakratko objavljena na našoj internetskoj stranici. Zbog nenamjernog propusta, ovim ujedno upućujemo ispriku i svim korisnicima. Mirko Miočić na liječenju je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava i njegovo je stanje iz dana u dan sve bolje. Želimo mu brz oporavak’, navodi HRT u svojoj isprici.

O ovom slučaju oglasio se i Miočić.

“Nazvao me jedan prijatelj i rekao mi kako je od nekoga čuo da sam umro. Bio sam u šoku. Onda su se zaredali pozivi”, govori za Telegram legendarni kvizoman Mirko Miočić, jutro nakon što su mediji objavili lažnu vijest o njegovoj smrti. Kaže da je tijekom večeri primio desetke poziva od rodbine i prijatelja iz svih dijelova Hrvatske.

“Shvatio sam da je ta morbidna informacija poprimila ogromne razmjere. U početku sam bio uznemiren, a kasnije mi je sve postalo smiješno. Najviše me pogodilo kad je, oko 19 sati, vijest o mojoj smrti prenio HRT-ov portal”, kaže. Najviše se uplašio kako će vijest primiti 84-godišnja majka, koju je njegov brat na vrijeme pripremio za brojne pozive.

“Ja sam živ i zdrav. Trenutačno se nalazim u KB Dubrava. Jučerašnja situacija najbolje se može opisati riječima jedne, pomalo banalne, pjesme Što to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe živote”, objašnjava.

Vijest o njegovoj smrti najprije je objavljena u crollu Vijesti Nove TV, koje su na programu bile u 17 sati. Mirko Miočić je u to vrijeme iz svoje bolničke sobe pratio vijesti HRT-a i, kako kaže, za svoju smrt doznao od prijatelja, inače liječnika iz Zadra.

Danas ujutro primio je poziv s Nove TV. “Nazvala me jedna ljubazna gospođa, kojoj sam zaboravio ime, i ispričala mi se ispred cijele televizije. Objasnila mi je da su vijest o mojoj smrti dobili od izvora kojem su inače vjerovali, ali je ovoga puta očito bio u krivu. Zaletjeli su se, nisu ga provjerili i napravili su grešku”, kaže, piše telegram.hr.

Miočića smeta što se nitko od novinara nije potrudio provjeriti vijest. “Jasno mi je da nisu zvali mene, jer su smatrali da sam mrtav, ali valjda su prije objave mogli kontaktirati bolnicu ili nekog člana moje obitelji”, objašnjava.

Inače, poznati kvizaš u bolnici je završio zbog komplikacija uzrokovanih šećernom bolešću, a trenutačno se u zagrebačkoj KB Dubrava liječi terapijama barokomore.

vecernji.ba

OGLASI

Loading