Select Page

U sjećanje na Darka Ćurdu, odigrana hit predstava Ajmo na fuka

U sjećanje na Darka Ćurdu, odigrana hit predstava Ajmo na fuka

Jučer je u posuškoj kinodvorani, u znak sjećanja na posuškog glumca Darka Ćurdu, odigrana hit predstava Ajmo na fuka, u organizaciji udruge PAUK.

Prije početka predstave, rodbina, prijatelji i članovi udruge PAUK položili su cvijeće i svijeće na grobu Darka Ćurde, gdje se pozdravnim govorom nazočnima obratila predsjednica udruge PAUK Franka Vican, nakon čega je autor i redatelj predstave Ajmo na fuka, Dragan Komadina, održao prigodni govor.

Ajmo na fuka 5

Kazališno veselje

„Možda je pomalo neumjesno da govorim na grobu čovjeka kojeg nisam poznavao, koga pamtite kao dječaka s odjavne špice Kapelski kresova i Putovanja u Vučjak, no zato je itekako umjesno u ovoj prigodi izraziti zahvalnost Paukovcima, što su obljetnicu glumčeve smrti pretvorili u još jedno kazališno gostovanje u ovom gradu, što su umjesto komemorativnih nota izabrali kazališno veselje, što su pronašli pravi način da odaju počast i sjete se svog sugrađanina. Hvala Paukovcima što su nas, iz HNK Mostar, ponovno upleli u svoju mrežu“, rekao je redatelj Komadina.

Ajmo na fuka 7

„Na nadgrobnom spomeniku jednog glumca iz etrurskog doba stoji: ‘Umirao sam mnogo puta, a ovako nikada.’ Na spomeniku Darka Ćurde nevidljivom tintom ostat će upisana gostovanja raznih kazališta. Kao i da mrtav nastavlja darivati svoj grad“, nastavio je Komadina.

Priča koja poziva na dijalog

Nakon prigodnih govora u znak sjećanja na Darka Ćurdu na njegovom grobu, program se nastavio u kinodvorani, gdje se odigrala predstava Ajmo na fuka, u kojoj su igrali Robert Pehar i Saša Oručević. Publika je sat vremena održala pozornost uživajući u predstavi koja se na zanimljiv i komičan način bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobima i iskreno govori o besmislu rata. Ovo je priča koja na najhumaniji mogući način, iz perspektive dva ratnika poziva na međusobni dijalog i uvažavanje. Glumci su pokazali vrhunsku uigranost na sceni, što je publika itekako prepoznala.

Ajmo na fuka 4

Bila je to još jedna odlična suradnja udruge PAUK i HNK Mostar, ovog puta i u suradnji s Narodnim pozorištem Mostar. A da u Posušju postoji kazališna publika koja žudi za novim predstavama, dokazano je i jučerašnjom izvedbom predstave Ajmo na fuka.

Posušje.net

OGLASI

Loading