Select Page

U Stocu uručeni ugovori potpore u svrhu pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu vrijedni 1,02 milijuna eura

U Stocu uručeni ugovori potpore u svrhu pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu vrijedni 1,02 milijuna eura

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić danas boravi u radnom posjetu Bosni i Hercegovini. U Stocu je, u okviru Programa pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u BiH, uručio ugovore o sufinanciranju projekata različitih namjena nakon čega je u poslijepodnevnim satima radni posjet nastavio u Ravnom u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra g. Olega Butkovića obilaskom radova trase dionice Zavala-Granica RH.

„Vlada Republike Hrvatske podupire naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini ali i njihovu želju da opstanu i ostanu u Bosni i Hercegovini. Sufinanciranjem projekata javne namjene, a za koje ugovore dodjeljujemo i danas, vjerujem da pridonosimo boljim uvjetima života Hrvata u Bosni i Hercegovini stoga će se naša briga o našem narodu nastaviti i u budućnosti”, izjavio je ministar Bačić nakon dodjele ugovora.

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora koji pokrivaju različite projekte od obrazovanja, znanosti, vjerskih zajednica i drugih, iznosi 1.027.600,00 eura.

Ugovori se dodjeljuju temeljem Javnog poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljenog u studenom 2023. godine, a na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu.

Na Javni poziv zaprimljeno je ukupno 296 prijava, a stručno povjerenstvo za dodjelu financijske potpore odobrilo je njih 61.

Posušje je podržano kroz tri projekta: OPG Mario Kovač, OŠ Franice Dall’era Vir i Dječji vrtić Šapica.

OGLASI

Loading