Select Page

U svom vrtu za dobro zdravlje

U svom vrtu za dobro zdravlje

Posuški je kraj još uvijek eko čist za razvitak poljoprivrede, posebice voća i povrća.

U novim vremenima sve se kupuje iz uvoza a brojne su njive i vrtovi u posuškom kraju još nedovoljno obrađeni. Ponetko se pohvali kako s radom na njivi može imati sve za svoju obitelj. Tako je i s vrtovima. Ivan Ramljak Rajkić, Ljubo Mihalj, Miro Zlopaša, Ivan Ramljak i mnogi drugi rade u svojim vrtovima i sade sve za domaću hranu – od krumpira i raštike do bijelog luka, mrkve, graha i svega drugoga.

To se radi stručno s domaćim gnojivom kako bi povrće bilo što zdravije, tvrde posuški uzgajivači povrća u svom vrtu. Sa svih strana, pa i stručnjaka, stižu upute za rad na njivama i vrtovima radi proizvodnje zdrave domaće hrane jer se mnogo uveza loše kvalitete. Starica Iva iz Batina tvrdi da u svom vrtu im sve i kao lijek za neke bolesti pa je dobrog zdravlja.

Tako kazuje i baka s Vučje glavice i mnogi drugi u pouškom kraju. -Zabavim se kao umirovljenik radeći pomalo u svome vrtu. Svega ima u izobilju i sve miriše, posebice kada se pripremi za domaće jelo, kaže Vinko iz Čitluka, ali i mnogi drugi ljubitelji domaćih zdravih proizvoda u svojim vrtovima i na njivama.

Posušje.net-pc

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading