Select Page

U Tribistovu održan međunarodni pjesnički susret

U Tribistovu održan međunarodni pjesnički susret

Međunarodni pjesnički susret “Nisam mrtav, samo sam zemlju zagrlio” naziv je književnog susreta održanog u Tribistovu u subotu, 25. svibnja.

U organizaciji gradske knjižnice Fra Petar Bakula iz Posušja, a u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja, interpretirane su zavičajne pjesme s ratnom tematikom klasika hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti: fra Janka Bubala,Veselka Koromana, Andrije Vučemila, Antuna Mladena Vranješa, Krešimira Šege,Mije Tokića i pjesme suvremenih autora: Slave Antina Bage, fra Vlade Lončara,Emila Raspudića,Anite Martinac, Miljenke Koštro, Sanijele Matković,Blanke Kraljević,Vesne Zovko, Imoćanke Vesne Ujević i Sarajke s milanskom adresom Žane Coven.

Pjesme su interpretirali: Andrija Zeljko,Anica Šušak, Ljubo Kovač, Srećko Slišković,Višnja Spajić,Miljenka Koštro, Anđelka Hrkać,Anđelko Mikulić, Slavo Antin Bago, Emil Raspudić i Željka Šaravanja.

Kako je ovo već drugi put zaredom da se održava ovaj iznimno kvalitetan i uspješan pjesnički susret na čatrnji kraj stare škole, kako ga već zovemo, mislim da smo na dobrom putu da on postane tradicionalan,a to nam je i bila namjera, istaknuo je jedan od organizatora koji otpočetka sudjeluje u programu Ljubo Kovač.

Program koji je već u sklopu manifestacije Svibanjska sjećanja održan u Širokom Brijegu početkom svibnja priredile su i osmislile profesorice Marina Ćeškić i Blanka Kraljević, knjižničarke u širokobriješkoj Gimnaziji fra Dominika Mandića. Program je u svojevrsnom amfiteatru u prirodi vodila Željka Šaravanja.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading