Select Page

Peti festival hercegovačkih Frama protekao je uz molitvu, pjesmu i veselo druženje

Peti festival hercegovačkih Frama protekao je uz molitvu, pjesmu i veselo druženje

U Posušju je ove subote, 25. svibnja 2019. u organizaciji Frame Posušje održan Peti festival hercegovačkim Frama koji je okupio sedam glazbenih sekcija franjevačke mladeži iz Hercegovine. Program je započeo svetom misom u kripti nove crkve, potom je nastavljen u Gradskoj sportskoj dvorani. Sve je na početku koncerta pozdravio fra Jozo Hrkać, duhovni asistent Frame Posušje. Festival je imao revijalni karakter, a svaki je nastup nagrađen gromoglasnim pljeskom.

Svaka od gostujućih Frama izvela je po jednu skladbu, a nastupile su Frame: Drinovci, Međugorje, Široki Brijeg, Mostar, Gradnići i Tomislavgrad. Najavljena Fama iz grudske župe Gorica-Sovići opravdala je svoj izostanak. Posljednji su nastupili posuški framaši koji su za ovu prigodu pripremili mix duhovnih pjesama. Naši framaši i dalje su najbrojnije bratstvo, a bilježe redovito zapažene nastupe. Odabravši mix pjesama htjeli su publici na svom festivalu priuštiti nešto novo.

Sestre Ramljak gošće iznenađenja

Gosti iznenađenja bile su sestre Ramljak iz Međugorja, Darija i Anna Maria, koje su izvele četiri skladbe uz burni pljesak publike. „Baš smo sretne što smo mogle sudjelovati i doprinijeti svojom pjesmom na ovom Festivalu, stvarno nam je iznimna čast“, kazala nam je Darija, koja je i sama prošla kroz iskustvo Frame u Međugorju, a sa sestrom često nastupa u raznim prigodama, pa tako i na festivalima duhovne glazbe. Ti su nastupi postali učestaliji nakon Supertalent TV show-a prije dvije godine u kojem su došle do finala. Izvodeći sinoć četvrtu skladbu, pjesmu Emanuel, podigle su i publiku na noge, koja je zajedeno s njima uživala u pjesmi i duhovnoj hrani koju je donio cjelokupni program.

Druženje je nastavljeno uz okrjepu u maloj dvorani uz puno radosti, smijeha i pjesme. Okupljeni framaši pohvalili su organizatore Festivala. Sve su to dobro uvježbane ekipe mladih ljudi koji vole pjesmom slaviti Boga, živjeti svoju vjeru i širiti radost gdje se pojave. To se itekako osjetilo i sinoć na ovoj večeri ispunjenoj notama duhovne glazbe i snažnim tekstovima, koji svojim stihovima pokazuju jasne putove kojim nam je ići slijedeći slogan Festivala „Na tragu vječnosti“.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading