Select Page

U vojsku se prima 200 mladih Hrvata, rok do ponedjeljka

U vojsku se prima 200 mladih Hrvata, rok do ponedjeljka

Zbog obnove kadra, svojevrsne smjene generacija u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za popunjavanje mjesta među vojničkim kadrom, što je dobra pozivnica, s obzirom na veliku nezaposlenost, da 300 mladih ljudi, od čega je 200 mjesta rezervirano za Hrvate, dobije posao. Natječaj je otvoren do ponedjeljka, piše Večernji list BiH.

Popravljaju uvjete

Za sve pozicije dovoljno je imati srednju stručnu spremu, trećeg ili četvrtog stupnja. Među uvjetima je da potencijalni kandidati ne budu mlađi od 18 godina, ni stariji od 27 godina u vrijeme prijma koji je planiran za 1. siječnja 2018. godine.

“Mlade osobe sa srednjom stručnom spremom koje žele svoju budućnost graditi u našoj domovini pozivam da se prijave na naše natječaje koje iznimno transparentno provodimo, da ispune tražene uvjete i postanu dio velike obitelji Oružanih snaga BiH. Uvjeravam ih kako ustrajno radimo kako bismo unaprijedili uvjete u OS BiH s naglaskom na radno-pravni status naših pripadnika kako bismo produljili dob vršenja službe u činu vojnika te sukladno mogućnostima povećali i osobni dohodak vojnika OS BiH”, kazala je ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

vecernji.ba

OGLASI

Loading