Select Page

U ZHŽ –u udžbenici ostaju isti

U ZHŽ –u udžbenici ostaju isti

Prema pisanju Večernjeg lista, udžbenici u Zapadnohercegovačoj županiji u osnovnim i srednjim školama i ove školske godine ostaju isti kao i lani.

Isto vrijedi i za škole u HNŽ – u. Iz Zavoda za školstvo HNŽ-a za Večernjak su kazali kako je Vlada HNŽ-a još prošle godine donijela odluku vezanu uz udžbenike. Oni udžbenici koji su odabrani u školskoj 2015./2016. godini, u osnovnim i srednjim školama, vrijede pet školskih godina. Pojednostavljeno, od prošle školske godine udžbenici ostaju na snazi pet školskih godina. To je odluka Vlade. Ako neki učitelj ili nastavnik odluči da djeca trebaju kupiti neke nove udžbenike, u Ministarstvu postoji inspekcija kojoj se to može prijaviti. Prosvjetni djelatnik odgovoran je za zakonit rad. Svi su dobili odluku Vlade i to se mora provoditi, kazali su za Večernji list iz Zavoda za školstvo.

I iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u potvrđuju kako bi se to trebalo provoditi i u ovoj županiji. Škole ne bi trebale mijenjati udžbenike i oni bi trebali biti isti. Iz Ministarstva navode da šest godina popis udžbenika nije mijenjan. Isto tako iz resornog ministarstva ZHŽ- a najavljuju kako bi od iduće školske godine trebala biti uvedena pomoć socijalno ugroženim učenicima za kupnju udžbenika, potpomognuta i s viših razina vlasti. Premda i u udžbenicima gradivo s vremenom itekako zastari, učitelji i nastavnici pokušavaju prilagoditi se vremenu i aktualnostima.

Posušje.net/Večernji list

OGLASI

Loading