Select Page

Učenice Paola Kevilj, Sanja Đerek i Antonela Miloš dobitnice nagrada Tropletovog natječaja za najbolje radove

Učenice Paola Kevilj, Sanja Đerek i Antonela Miloš dobitnice nagrada Tropletovog natječaja za najbolje radove

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Gimnazijom fra Grge Martića Posušje organizira predstavljanje Zbornika izabranih literarnih radova „Na susret pozvani“ i dodjelu nagrada najuspješnijim autorima. Predstavljanje Zbornika i dodjela nagrada održat će se u srijedu 10. studenog s početkom u 12 sati u posuškoj kinodvorani.

Ove godine među pet najboljih radova u kategoriji učenika osnovnih škola iz Posušja je rad Paole Kevilj iz OŠ Franice Dall’era iz Vira. U kategoriji učenika srednjih škola s područja Posušja, među pet najboljih su izabrana su čak dva literarna rada. Riječ je o radovima Sanje Đerek i Antonele Miloš, učenica Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja.

Podsjetimo, HKZ  Troplet svake godine, povodom svetkovine svetoga Josipa raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni literarni rad na hrvatskom jeziku. Ovogodišnje teme za učenike osnovnih škola su „Susresti prijatelja“, a za učenike srednjih škola „Snaga susreta“. „Uvijek pristigne velik broj radova, te prosudbeno povjerenstvo izvrši izbor najboljih. Po pet najboljih uradaka iz obje kategorije dobiju pohvalnice, a po tri najbolja i novčane nagrade (po tri u obje kategorije). Uz to, HKZ Troplet tiska prigodni Zbornik u kojemu se objave svi radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja“, kazano nam je iz HKZ Troplet.

Svake godine, HKZ Troplet u suradnji sa školom jednog od pobjednika priredi književni susret na kojem se predstavi Zbornik radova „Na susret pozvani“, najbolji autori pročitaju svoje radove te se dodjele nagrade i pohvalnice. Ove godine domaćin susreta je Gimnazije fra Grge Martića u Posušju.

Prigodan kulturno-umjetnički program izvest će učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading