Select Page

Učenici Gimnazije priredili iznenađenje profesoru pred odlazak u mirovinu

Učenici Gimnazije priredili iznenađenje profesoru pred odlazak u mirovinu

Brojne su generacije učenika prošle kroz Gimnaziju fra Grgo Martić u Posušju. Svi oni se rado sjećaju svojih srednjoškolskih profesora. Mnogi profesori su gimnaziju napustili i otišli u zasluženu mirovnu. U zadnje dvije godine njih troje je završilo svoj prosvjetni radni vijek.

Prvo Vesela Knezović, zatim Mira Crnogorac, a danas i Zdenko Bošnjak. Popularni profesor biologije još je od davne 89. u stalnom radnom odnosu u posuškoj gimnaziji, a danas na svoj 65. rođendan odlazi u zasluženu mirovinu. Iznenađenje koje su mu priredili učenici i kolege zasigurno će mu umirovljeničke dane učiniti puno ljepšima. Iako se već pomirio sa činjenicom kako su svi zaboravili “bar uslikati se” šok na zadnjem satu je bio vidan i na crtama njegovog lica. Govor je bio kratak jer je bilo teško pronaći riječi.

Iznenađenje koje su priredili njegovi đaci kao i kolege značilo je samo jedno: Ovaj čovjek je to zaslužio! Ne samo on, nego i svi drugi koji su dogurali do svojih umirovljeničkih dana. Treba odraditi 40 godina i doživjeti ovakvo iznenađenje.

Osim znanja iz biologije koje je rado i na jednostavan način prenosio učenicima, od profesora Zdenka se moglo naučiti puno pravih ljudskih vrijednosti što je u svakom slučaju i vrijednije znanje.

Odlazak ovakvih legendi je gubitak za gimnaziju Fra Grge Martića ali i poziv mladim kolegama da nastave putem koji su oni čvrsto utabanali.

OGLASI

Loading