Select Page

Učenici OŠ Ivana Mažuranića boravili u Udruzi osoba s invaliditetom

Učenici OŠ Ivana Mažuranića boravili u Udruzi osoba s invaliditetom

Učenici 5. d odjela Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju boravili su danas s članovima Udruge osoba s invaliditetom u Posušju. Jedan školski sat učenici su sa svojim učiteljicama Ivanom Šego i Katarinom Galić izdvojili za druženje s članovima udruge kako bi djeci u svome razredu omogućili drugačiji oblik nastave, ali i potaknuli ih na humanitarno djelovanje.

Naime, djeca ovoga razreda su tijekom korizmenog vremena skupljala novčana sredstva za rad ove Udruge koja je poznata po vrijednim rukama svojih korisnika i njihovim rukotvorinama. Upravo za njihov nastavak rada, učiteljice i djeca 5. d odjela su organizirali akciju prikupljanja sredstava.

 „Mi smo s ovim razredom još prošle godine posjetili Udrugu osoba s invaliditetom i tada započeli nešto što smo planirali uvesti kao neku tradiciju. U udruzi smo stvarno lijepo dočekani i bilo nam je odlično. Vidimo nakon druženja i razgovarajući s našim učenicima da su i oni zadovoljni ovim događajem. Svidio im se ovaj drugačiji način nastave. Svidjela im se ideja kako odlaska na teren, tako i ideja humanitarnog karaktera posjete“, kazala je za naš radio učiteljica Ivana Šego.

Cilj ove posjete bio je djeci omogućiti spoznaju da postoje životne situacije s kojima se možda nisu susretali, a malim donacijama od svoga džeparca već od školske dobi podsvjestiti da uvijek svojim odricanjima za nekoga mogu napraviti nešto dobro. „Cilj nam je bio djeci pokazati da postoje neke drugačije životne okolnosti, da u našem okruženju postoje osobe s teškoćama u razvoju kojima je potrebna naša nježnost i razumjevanje. Ovime smo stavili naglasak na inkluzivnost u društvu. Djeci smo htjeli podsvjestiti i humanitarno djelovanje, zato smo simbolično izdvojili po nekoliko maraka po djetetu i donirali udruzi za njihove potrebna radne materijale ili možda neku drugu njihovu potrebu za rad“, kazala je za naš radio učiteljica Katarina Galić.

Nisu ovom prilikom ni korisnici i voditelji Udruge osoba s inavliditetom ostali „dužni“ svojim malim posjetiteljima. Za uspomenu su djeca dobila radove iz Udruge osoba s invaliditetom općine Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading