Select Page

Učenici posuške Gimnazije na humanitarnom događanju „Race for the Cure“ u Sarajevu

Učenici posuške Gimnazije na humanitarnom događanju „Race for the Cure“ u Sarajevu

„Race for the Cure“ jedinstveni je događaj s ciljem okupljanja osoba koje su preživjele karcinom dojke te prijatelja, sugrađana, obitelji, timova učenika i poznatih ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke i njegovoj prevenciji.

Preko 7000 sudionika

Ovom događanju, održanom 1. listopada 2016. godine, nazočilo je oko 7000 osoba koje su organizirano doputovale u Sarajevo iz više od 30 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine. Organizatori akcije “Race for the Cure” su američke organizacije JDC/ Komen (Susan G. Komen i American Jewish Joint Distribution Committee).

tomislavgrad-nogomet-i-sarajevo-narcis-054

Program je započeo u 11,00 sati s Utrkom za djecu na 350 metara, a u 11,30 sati uslijedila je Utrka za ozdravljenje na 3,5 km. Šetnja za ozdravljenje održana je u 12,00 sati uz bogat zabavni program za djecu i odrasle, te nagrade sponzora.

Utrka svjetskih razmjera

“Race for the cure” je brendirana utrka svjetskih razmjera s obzirom da se ovakve manifestacije održavaju svake godine u više od 150 gradova diljem svijeta, a odaziv sudionika je na zavidnoj razini od oko milijun ljudi. Sva sredstva prikupljena od registracije sudionika bit će utrošena za kupovinu poklon paketa „Prve pomoći“ za svaku novooperiranu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

tomislavgrad-nogomet-i-sarajevo-narcis-018

Iz Zapadnohercegovačke županije na „Race for the Cure“ uputilo se u subotu, u ranim jutarnjim satima, pet autobusa. Putovanje je organizirala Udruga „Narcis“ iz Širokog Brijega, a sudjelovale su njihove članice te učenici i profesori srednjih škola iz Širokog Brijega, Ljubuškog i naše gimnazije. Posuške gimnazijalce je okupila profesorica Renata Čale, njih stotinjak, a odlasku u Sarajevo priključile su se i profesorice Mirjana Galić, Vesela Knezović, Ana Katarina Bonić, Ankica Gavran i Dubravka Lipoglavšek.

Posušje.net

OGLASI

Loading