Select Page

Učenici u FBiH ponovno u školskim klupama, u ŽZH nastava ide u klasičnom obliku

Učenici u FBiH ponovno u školskim klupama, u ŽZH nastava ide u klasičnom obliku
Ovoga ponedjeljka, 6. rujna počela je nastava za učenike u većem dijelu Federacije BiH, točnije u sedam županija: ŽZH, HNŽ, HBŽ, SBŽ, PŽ, USŽ te BPŽ.

Školska godina je počela nešto ranije, u srijedu, 1. rujna za učenike u Županiji Sarajevo, Tuzlanskoj županiji i Zeničko-dobojskoj županiji kao i na prostoru Republike Srpske te Brčko Distrikta.

Kad je riječ o Federaciji BiH, županije će odrediti na koji način će se obavljati nastava; online, klasično ili kombinirano, ali su dužni poštovati sve preporuke Kriznog stožera i epidemiološke mjere.

Županiji Zapadnohercegovačkoj donesena je odluka da se nastava odvija u klasičnom obliku u učionicama, a za razliku od prošle godine neće se prepolovljavati veći razredi u grupe.

Odlučili smo da se nastava ove godine odvija u klasičnom obliku, uz naravno preporuke i smjernice našega Zavoda za javno zdravstvo.  Školski sat će trajati 40 minuta, s ciljem dobivanja vremenske razlike između prve i druge smjene. Sve škole su tijekom ljeta provele DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija), a naloženo je da su svim školama poštuju mjere higijene i dezinfecije, kako među učenicima, tako i među nastavnim kadrom.

Školske prostorije se trebaju redovito čistiti i provjetravati i o tome ćemo posebno voditi računa. U svim školama, osim u dvije područne u Širokom Brijegu i jednoj u Posušju zbog manjih radova, nastava je krenula redovito. Svim učenicima želimo sretan početak nastave i uspješnu školsku godinu, kazala je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZHRužica Mikulić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading