Select Page

“Superznalci” na prijemu kod načelnika općine Posušje

“Superznalci” na prijemu kod načelnika općine Posušje

Na prvoj Međunarodnoj olimpijadi mentalne aritmetike koja se ove godine održala u Mostaru i koja je okupila više stotina natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, polaznici škole Superznalac iz Posušja osvojili su prvo mjesto po ukupnom broju medalja što je fantastičan rezultat s obzirom na činjenicu da je škola u Posušju krenula s radom u rujnu prošle godine.

Tim povodom danas je za 11 uspješnih polaznika i njihove mentore u Općini Posušje upriličen prijem.

Tijekom druženja mali matematičari su govorili o svojim dojmovima s olimpijade i o tome kako su naučili vještine brzog procesiranja matematičkih operacija. Izveli su i impresivnu pokaznu vježbu pred domaćinima, načelnikom Antom Begićem i pomoćnicom Ivankom Arapović Galić, koji su ih pohvalili te im poželjeli i daljnji uspjeh na budućim natjecanjima. Na kraju susreta uručili su im i pohvalnice te simbolične poklone.

Inače, mentalna aritmetika je vještina računanja drevnom računaljkom abakusom, s kojom djeca mogu računati velike nizove brojeva zamišljajući abakus u glavi. Benefiti ovakog načina rada su poboljšanje koncentracije, logike, memorije, brzo računanje, a samim time i povećanje samopouzdanja, važni su za pravilan razvoj djeteta.
Daljnji planovi naše uspješne škole su usmjereni prema europskim, odnosno svjetskim natjecanjima, gdje će đaci pokazati svoje vještine s djecom iz drugih krajeva svijeta.

OGLASI

Loading