Select Page

Učenicima OŠ Ivana Mažuranića Luki Pekasu i Petri Ćesić treća mjesta na županijskom natjecanju iz matematike

Učenicima OŠ Ivana Mažuranića Luki Pekasu i Petri Ćesić treća mjesta na županijskom natjecanju iz matematike

Na županijskom natjecanju iz matematike za učenike 8. i 9. razreda osnovnih škola naše županije koje je održano u petak u Osnovnoj školi Antuna Branka i Stanislava Šimića Tihaljina treća mjesta natjecanja pripala su učenicima Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Posušja. Tako je treće mjesto za osme razrede osvojio Luka Pekas, a za deveti razred treće mjesto je osvojila Petra Ćesić iz ove posuške škole.

Natjecanje je organizirala Udruga matematičara Ruđera Boškovića uz potporu Ministarstva obrazovanja ŽZH, a sudjelovalo 40 učenika iz cijele županije u pratnji svojih profesora.

Učenike je na početku natjecanja pozdravila ravnateljica škole Marela Majić, a natjecanje je proglasila otvorenim ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Daniela Perić. Za učenike je nakon natjecanja organiziran kratki izlet u Peć Mline.

Postignuti su sljedeći rezultati. U uzrastu osmog razreda prvo mjesto osvojila je Marija Galić iz OŠ Kočerin, drugo mjesto osvojila je Ljubica Vlašić iz OŠ fra Stipana Vrljića Sovići, a treće mjesto Luka Pekas iz OŠ Ivana Mažuranića Posušje.

U uzrastu devetog razreda prvo mjesto je osvojio Lovre Vlašić iz OŠ fra Stipana Vrljića Sovića, drugo mjesto je osvojila Darija Bohutinski iz OŠ Ruđera Boškovića Grude, a treće mjesto je osvojila Petra Ćesić iz OŠ Ivana Mažuranića, Posušje.

Na Juniorsku matematičku olimpijadu BiH, koja će se održati 25. svibnja u Doboju, plasirali su se prvoplasirani učenici u svakom razredu.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading