Select Page

Udbašima Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor zbog ubojstva Đurekovića

Udbašima Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor zbog ubojstva Đurekovića

Njemački vrhovni sud u Karlsruheu odbacio je tužbu obrane na presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču zbog ubojstva hrvatskoga emigrantskoga političara Stjepana Đurekovića u kolovozu 2016.

Vrhovni zemaljski sud u Münchenu Prekovića i Mustača osudio je na doživotnu kaznu zatvora, neslužbeno doznaje Hina u ponedjeljak iz njemačkih pravosudnih krugova.

Revizija koja se zasniva na pritužbama u vezi materijalnih dokaza i tijeka procesa nije osnovana, stoji u odluci Vrhovnoga suda koja je donesena još 2. svibnja ove godine.

Njemački odvjetnik Josipa Perkovića Richard Beyer nije Hini mogao potvrditi odluku Vrhovnoga suda jer je njegov ured još nije zaprimio poštom.

Vrhovni zemaljski sud u Münchenu Josipa Perkovića i Zdravka Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog odgovornosti za ubojstvo Stjepana Đurekovića kojega su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena ubili zasad nepoznati počinitelji.

Tijekom suđenja dokazano je da su Josip Perković i Zdravko Mustač, kao odgovorni djelatnici Jugoslavenske službe sigurnosti organizirali i stoga odgovorni za Đurekovićevo ubojstvo.

(Hina)

OGLASI

Loading