Select Page

UDRUGE IZ BIH: Podrška Milijanu Brkiću za ministra branitelja!

UDRUGE IZ BIH: Podrška Milijanu Brkiću za ministra branitelja!

Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ-HB poslala je priopćenje u kojem izražava podrška Milijanu Brkiću za ministra branitelja.

“Neosporna je činjenica kako je Republika Hrvatska svoje državno pravo izborila u Domovinskom ratu.

Isto tako, neosporna je činjenica da je u isto vrijeme hrvatski narod branio neovisnost Republike Hrvatske i državotvorno pravo u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da je Velikosrpska agresija podrazumijevala okupaciju velikog dijela Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, bilo je geostrateški vojno i politički opravdano uspostaviti zajedničku obranu u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Politička zrelost tadašnjeg vodstva na čelu sa doktorom Franjom Tuđmanom i visok stupanj nacionalne svijesti Hrvatskih domoljuba stvorili su savezništvo Hrvatskih oružanih snaga, koje su sačinjavali Hrvatska vojska i policija i Hrvatsko vijeće obrane, što je dovelo do potpunog sloma Velikosrpske agresije i potpunog ostvarenja političkih vojnih ciljeva u Domovinskom ratu.

Žrtve i stradanje hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu su imale ambiciju postati jedan od prioriteta u Republici Hrvatskoj kako uspostaviti dostojnu i kvalitetnu skrb za obitelji poginulih branitelja, ratne vojne invalide i razvojačene branitelje.

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i kvalitetni zakoni su trebali biti garancija kako će branitelji i članovi njihovih obitelji biti trajno zbrinuti i da će dostojanstveno živjeti u Republici Hrvatskoj a i u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, unutar Hrvatske države postoje snage koje konstantno kriminaliziraju Domovinski rat, umanjuju njegov povijesni značaj i pokušavaju gurnuti braniteljsku populaciju na društvenu marginu, što je nedopustivo i sa moralnog i sigurnosnog aspekta.

Činjenica kako danas, već mjesecima traje protest 100%-ih invalida u Savskoj 66, ili političko nasilje koje se provodi nad braniteljima u Vukovaru, a posebice pakiranje zajedničkog zločinačkog pothvata i kriminalizacija HVO u Domovinskom ratu nedvosmisleno ukazuju kako se protiv hrvatskih branitelja vodi specijalni rat.

Sve ovo ukazuje kako je potrebno izabrati za ministra branitelja u Republici Hrvatskoj osobu koja ima domoljubni i stručni kapacitet za ispravno sagledavanje činjenica koje se tiču istine o Domovinskom ratu, digniteta Domovinskog rata i stečenih prava koji proizilaze iz Domovinskog rata za branitelje i članove njihove obitelji.

Prema našem dubokom uvjerenju gospodin Milijan Brkić ima potrebne osobine i časnu ulogu u Domovinskom ratu za preuzimanje izuzetno odgovorne dužnosti ministra hrvatskih branitelja”, navodi se u priopćenju.

OGLASI

Loading