Select Page

UEFA donijela odluku o nastavku nogometne sezone

UEFA donijela odluku o nastavku nogometne sezone

Tijekom videokonferencije predstavnici UEFA-e i 55 nogometnih saveza zajedno su donijeli odluke.

Klupska natjecanja bit će završena, vjerojatno tijekom srpnja i kolovoza, a isto važi i za Ligu prvaka i Europa ligu.

Evo zaključaka s videokonferencije: 

– Nacionalna prvenstva i aktualna sezona završit će kad završi pandemija koronavirusa, vjerojatno tijekom srpnja i kolovoza.

– Prvenstva neće biti poništena, niti će se proglašavati trenutni učinak kao konačni, već će sezone završiti kad bude bilo moguće, vjerojatno tijekom ljeta.

– Liga prvaka i Europa liga također bi se trebale igrati na ljeto, tijekom srpnja i kolovoza, ali bez prisustva gledatelja. Prazne tribine vjerojatno će biti i u finalima, čiji se datum točno ne zna.

 Sljedeća sezona sigurno će biti odgođena zbog ove sezone koju svi žele završiti najkasnije do rujna.

UEFA je do sada već tri puta odgodila nastavak sezone zbog svjetske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Do sada se kao mogućnosti, u slučaju da se sezone ne nastave, spominje moguće poništenje prvenstava, proglašenje ljestvica prema trenutnom stanju ili pak odigravanje play-offa za prvaka, Europu i opstanak.

Međutim, od svega toga, barem za sada, neće biti ništa. UEFA i savezi odlučno žele čim bude moguće završiti postojeću sezonu te onda malo odgoditi sljedeću i završiti je na vrijeme uoči Europskog prvenstva sljedećeg ljeta, prenosi Index.

Također, tu je i goruće pitanje financija, koje su jako važne za klubove, ali i TV kuće koje utakmice prenose. Svima je u interesu završiti klupsku započetu sezonu, pa i na ljeto, kako nogomet u suprotnom ne bi doživio povijesni udarac od kojeg bi se teško uspio oporaviti.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading