Select Page

Privremeno zatvaranje pograničnih prijelaza između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Privremeno zatvaranje pograničnih prijelaza između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Obavještavamo javnost da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH dobilo notu od R. Hrvatske u kojoj se nalazi prijedlog da se zatvore granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nakon čega su obavijestili Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine koje je skupa s Graničnom policijom BiH napravilo potrebne analize u vezi s prijedlogom R. Hrvatske te su utvrdili da je potrebno poduzeti mjere u vezi s privremenim zatvaranjem graničnih prijelaza za pogranični promet (njih 28). Pogranični prijelazi nemaju sanitarne inspektore, koji se inače nalaze na svim međunarodnim graničnim prijelazima, te na pograničnim prijelazima nije moguće izdati rješenje o samoizolaciji za putnike i koristi ih isključivo lokalno stanovništvo.

U skladu s tim, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH uz suglasnost Granične policije BiH i u suradnji s MUP-om R. Hrvatske dogovorili su sljedeće: od sutra 2.4.2020. godine od 7 sati, privremeno će se zatvoriti granični prijelazi za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uključujući i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima privremeno omogućen međunarodni promet putnika, javili su iz Granične policije BiH.

Riječ je o graničnim prijelazima: Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Hrvatska Dubica i Gabela Polje.

OGLASI

Loading