Select Page

UGP: Uskladiti sustav obrazovanja i tržišta rada

UGP: Uskladiti sustav obrazovanja i tržišta rada

U subotu, 13. prosinca 2014. održana je 9.(26.) sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje. Sjednicom je predsjedao predsjednik Marinko Šego, a sjednici je nazočilo 7 od 9 članova UO.

Ne usklađenost sustava obrazovanja i tržišta rada je opći društveni problem u BiH pa tako i u Posušju. Može li se promjenom strukovnih zanimanja, za koje se školuju učenici u strukovnoj školi u Posušju, povećati njihova zaposlenost nakon završetka školovanja i koja bi to bila nova zanimanja, predmet je ozbiljne analize. Zbog toga će Udruga uputiti prijedlog Općinskom načelniku i Općinskom vijeću, da se žurno uradi stručna studija koja bi dala odgovor na ta pitanja, kako bi se već naredne školske godine upisi u Srednju strukovnu školu vršili temeljem te studije.

5. Skupština UGP-a održat će se 19. prosinca i ona će biti organizirana na temu: Bankarski sektor u funkciji razvoja gospodarstva. Partner i prezenter ove teme bit će vodeća banka u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar.

Članovi Upravnog odbora, svim svojim kolegama u Udruzi gospodarstvenika Posušje, svim zaposlenicima kod članova Udruge, svim građanima Općine Posušje, kao i svim ljudima dobre volje, žele sretan i blagoslovljen Božić i Novu 2015. godinu.

ugp

OGLASI

Loading