Select Page

Uhićeni piroman s Kočerina radi u UNO-u, prijete mu tri godine zatvora

Uhićeni piroman s Kočerina radi u UNO-u, prijete mu tri godine zatvora

Piroman kojeg su ulovile kamere s jednog širokobriješkog poduzeća kako podmeće požar na Kočerinu izgleda neće proći ispod kapi.


Još uvijek se ne zna što je J. K., kako čujemo uposlenika Uprave za neizravno oporezivanje, nagnalo da izazove požar, i to u trenutku kada se cijela Hercegovina bori s istima.

Policija na predmetu radi, a sa svime je upoznato i Tužiteljstvo ZHŽ.

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ je 14.8.2021. godine obaviješteno da je osoba J.K. zapalila travu i nisko raslinje u blizini objekata u mjestu Kočerin. Policijskim službenicima PU Široki Brijeg je naloženo da obave očevidne radnje, fotodukomentiraju mjesto događaja, saslušaju svjedoke i u svojstvu osumnjičenika zbog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti ispitaju J.K. Tužiteljstvo apelira na sve građane da budu oprezni prilikom paljenja korova na otvorenom. Za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine. Navedno djelo se može počiniti i iz nehaja, za što je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine”, kazao je za Hercegovina.info Josip Aničić, tužitelj Županijskog Tužiteljstva ZHŽ.

Komesar MUP-a ZHŽ Milan Galić kaže da je gore spomenuti J.K. pušten na slobodu.
“Sada sve ide redovnim putem, prikupljanje ostalih dokaza i podnošenje izvješća o kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu. Spomenuti je slobode lišen u subotu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti. Provedena je kriminalistička obrada i obaviješten nadležni tužitelj”, kazao je Galić.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading