Select Page

Uhićeni piroman s Kočerina radi u UNO-u, prijete mu tri godine zatvora

Uhićeni piroman s Kočerina radi u UNO-u, prijete mu tri godine zatvora

Piroman kojeg su ulovile kamere s jednog širokobriješkog poduzeća kako podmeće požar na Kočerinu izgleda neće proći ispod kapi.


Još uvijek se ne zna što je J. K., kako čujemo uposlenika Uprave za neizravno oporezivanje, nagnalo da izazove požar, i to u trenutku kada se cijela Hercegovina bori s istima.

Policija na predmetu radi, a sa svime je upoznato i Tužiteljstvo ZHŽ.

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ je 14.8.2021. godine obaviješteno da je osoba J.K. zapalila travu i nisko raslinje u blizini objekata u mjestu Kočerin. Policijskim službenicima PU Široki Brijeg je naloženo da obave očevidne radnje, fotodukomentiraju mjesto događaja, saslušaju svjedoke i u svojstvu osumnjičenika zbog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti ispitaju J.K. Tužiteljstvo apelira na sve građane da budu oprezni prilikom paljenja korova na otvorenom. Za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine. Navedno djelo se može počiniti i iz nehaja, za što je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine”, kazao je za Hercegovina.info Josip Aničić, tužitelj Županijskog Tužiteljstva ZHŽ.

Komesar MUP-a ZHŽ Milan Galić kaže da je gore spomenuti J.K. pušten na slobodu.
“Sada sve ide redovnim putem, prikupljanje ostalih dokaza i podnošenje izvješća o kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu. Spomenuti je slobode lišen u subotu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti. Provedena je kriminalistička obrada i obaviješten nadležni tužitelj”, kazao je Galić.

OGLASI

Loading