Select Page

SIPA pretresa Grude zbog organiziranog kriminala i porezne utaje

SIPA pretresa Grude zbog organiziranog kriminala i porezne utaje

U nastavku akcije kodnog naziva ‘List’, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u nedjelju su pretresli dva objekta na području općine Grude. Aktivnosti su izvedene u suradnji s pripadnicima Uprave za naizravno oporezivanje BiH.

”Pretreseni su objekti koje koriste osobe inicijala R.B. i Z.B. s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Tijekom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta jedna mašina za sječenje duhana, oko 170 kg sječenog duhana i drugi predmeti”, navedeno je u prioćenju SIPA-e, gdje je istaknuto kako su navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Osobe inicijala R.B. i Z.B. sumnjiče se da počinile kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi sa kaznenim djelom porezna utaja ili prevara, stuji u priopćenju.
”Oni se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne grupe tijekom 2015. godine više puta na tržište Republike Hrvatske prokrijumčarili veće količine sječenog duhana i nezakonito ubacili u ilegalan promet. R.B. i Z.B. pozvani su jučer u službene prostorije SIPA-e i saslušani u svojstvu osumnjičenih”, navedno je u priopćenju.
Tijekom rada na ovom predmetu SIPA je ostvarila blisku suradnju s policijskim organima Republike Hrvatske, prilikom čega su intenzivno razmjenjivana operativna saznanja i informacije. Također, na području Republike Hrvatske jučer su koordinirano provedene aktivnosti na terenu.

Podsjećamo, u okviru akcije ”List“, koja je započeta 13. srpnja ove godine, SIPA je lišila slobode više osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem visokotarifnih roba u BiH, odnosno nezakonitim prometom duhana u listu i sječenog duhana, te pretresla objekte na 31 lokaciji na širem području BiH.

grude-online.com

OGLASI

Loading