Select Page

Ukinut policijski sat i ublažene mjere zabrane za starije od 65 i mlađe od 18 godina

Ukinut policijski sat i ublažene mjere zabrane za starije od 65 i mlađe od 18 godina
Ukinut je policijski sat u Federaciji BiH, a mjera stupa na snagu već danas, potvrdio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara.

Čampara smatra da treba krenuti sa popuštanjem mjera jer ne postoji eksponencijalni rast zaraženih osoba koronavirusom.

Prije dva dana sam dao preporuku da se policijski sat ukine jer imamo taj linearni rast građana pogođenih virusom. U posljednje vrijeme primjećujemo da je to u opadanju što nam kažu i stručnjaci odnosno epidemiolozi. Otprilike takva situacija je i u regiji, istaknuo je Čampara.

Trenutna epidemiološka situacija, po njegovim riječima, rezultat je toga što su se stariji od 65 godina i mlađa populacija pridržavali dosadašnjih mjera.

Oni su bili veoma civilizirani i odgovorno se ponašali prilikom provođenja svih naredbi. Na tome im se zahvaljujem, ali i molim da se ipak oni, kao i ostali građani nastave pridržavati propisa kao što su distanca, da nema okupljanja na jednom mjestu, da nose maske, rukavice, kao i da posebno vode računa o higijeni, dodao je Čampara.

Podsjećamo, policijski sat u FBiH uveden je 21. ožujka.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je u petak u obraćanju javnosti da su u FBiH ublažene mjere zabrane kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina, kojima je to ranije bilo onemogućeno radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Pojasnio je da je sada starijim od 65 godina dozvoljeno da izlaze ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9:00 do 13:00 sati, a mlađima od 18 utorkom, četvrtkom i subotom od 14:00 do 20:00 sati.

Kao što smo i obećali, sukladno epidemijskoj situaciji u BiH ublažili smo određene mjere koje su uvedene za suzbijanje širenja zaraze i očekujemo da će i druge mjere postupno biti ublažavane, rekao je Čerkez.

Čerkez je najavio da bi nakon prvosvibanjskih praznika mogle biti ublažene i mjere zabrane rada za određene djelatnosti, dok za ugostiteljske objekte to vjerojatno neće biti slučaj do početka ljeta.

OGLASI

Loading