Select Page

Umro je Sir Bobby Charlton, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Umro je Sir Bobby Charlton, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Sir Bobby Charlton, pobjednik Svjetskog prvenstva u Engleskoj i legenda Manchester Uniteda, preminuo je u 86. godini, prenosi britanski Sky Sports.

U izjavi, njegova obitelj je rekla: ‘S velikom tugom dijelimo vijest da je Sir Bobby preminuo mirno u ranim jutarnjim satima subote. Bio je okružen svojom obitelji. Njegova obitelj želi zahvaliti svima koji su pridonijeli njegovoj brizi i mnogim ljudima koji su ga voljeli i podržavali. Tražili bismo da se u ovom trenutku poštuje privatnost obitelji.’

Sir Bobby, jedan od najboljih engleskih nogometaša, igrao je 103 puta za svoju zemlju i postigao 49 golova. Charlton se smatra jednim od najboljih igrača Manchester Uniteda u povijesti, postigao je 249 golova u 758 nastupa. Osvojio je Ligu prvaka s Unitedom 1968. godine, kao i tri naslova prvaka u staroj engleskoj ligi.

Sir Bobby Charltonu je dijagnosticirana demencija u studenom 2020. godine, samo četiri mjeseca nakon što je njegov stariji brat Jack Charlton umro u 85. godini. Bio je jedan od pet engleskih nogometaša iz 1966. godine koji su patili od te bolesti nakon što je prethodno obolio njegov brat, kao i Nobby Stiles, Ray Wilson te Martin Peters.

OGLASI

Loading