Select Page

Uočena splav na Atlantiku. Brodovi naglo promijenili smjer, svi idu prema njoj

Uočena splav na Atlantiku. Brodovi naglo promijenili smjer, svi idu prema njoj

Danas je u Atlantiku tijekom potrage za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem uočena splav. Svi brodovi odmah su promijenili kurs i krenuli prema njoj.

17:05 Supruga Dine Miškića poslala je otvoreno pismo francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drianu kojim traži da Francuska nastavi svoju potragu za nestalim mornarima. Opširnije…

16:52 Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je u srijedu za Hinu da je taj sindikat oko 15:30 dobio informaciju da je u Atlantiku uočena splav te da su svi brodovi koji tragaju za preživjelima s potonulog tegljača Bourbon Rhode krenuli prema toj lokaciji.

Melvan je rekao da satelitska snimka pokazuje stanje otprije dva sata te da brodovima treba neko vrijeme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočena.

16:00 Kako je za N1 potvrđeno iz Sindikata pomoraca, imaju pouzdanu informaciju da je uočen objekt u Atlantiku i da su svi brodovi upućeni prema njemu. Kažu i kako se vjerojatno radi o splavi.

15:45 Morski.hr javlja kako imaju potvrdu da je sazvan hitan sastanak hrvatskih diplomata s francuskim dužnosnicima.

“Uskoro se treba održati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Ne zna se još zašto”, piše Morski.hr.

15:30 Stranica Marine Traffic, koja prati kretanje brodova, pokazuje kako je nekoliko brodova, uključujući i Alp Striker, prije nekoliko sati odjednom promijenilo kurs i sada se svi kreću u istom smjeru.

Na Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue pomorci su taj potez protumačili kao mogućnost da je u Atlantiku nešto uočeno.

Index.hr

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading