Select Page

Uređenja gradova kreću idući tjedan, u pripremi i adventska druženja

Uređenja gradova kreću idući tjedan, u pripremi i adventska druženja

Mjesec studeni polako ide prema svom kraju, a već iduće nedjelje pali se prva od četiri adventske svijeće, čime i službeno započinje vrijeme pripreme za najradosniji kršćanski blagdan, Božić. U razgovorima za Večernji list, u gradovima i općinama u BiH potvrdili su nam da se pripremaju za uređenje.

Zimski grad

Mostar je već duboko u radovima s obzirom na to da će od 26. studenoga biti otvoren “Advent u Mostaru”, koji organizira Udruga građana “Advent” u suradnji s tvrtkom “Mostarski sajam”. Zimski grad se postavlja kod kampusa Sveučilišta u Mostaru na čak 4500 četvornih metara. U 42 dana, koliko će trajati “Advent u Mostaru”, predstavit će se više od 60 izlagača uz bogat kulturno- zabavni program. Da božićni ugođaj bude potpun, bit će i žive jaslice, zatim različite predstave, dječji bendovi, plesne skupine, Djed Božićnjak, kočija, vilenjaci… A svečano će biti i u ostalim gradovima u povodu božićnih blagdana. U Tomislavgradu nam je potvrđeno da će prva nedjelja biti uvod u uređenje grada.

– Uredit ćemo grad, primjereno uvjetima u kojima živimo i stanju u proračunu. Uređenje će dati lijepo blagdansko ozračje gradu i to činimo uvijek nakon prve nedjelje došašća. Osim uređivanja, blagdane ćemo uljepšati i manifestacijama. Tako da već početkom prosinca počinje manifestacija “Božiću ususret” koja će, vjerujemo, tijekom svog trajanja, biti lijep uvod u božićne blagdane, kazali su nam u Općini Tomislavgrad. Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega, istaknuo je da su božićni blagdani pravo vrijeme za druženje i okupljanje ljudi. – Proslava Božića je u našoj tradiciji. Redovito organiziramo uređenje grada. Uvijek, prema našim mogućnostima, trudimo se da bude još ljepši u vremenu blagdana. Širokobriježani podržavaju tu inicijativu, osjeti se jedan blagdanski duh i zato sam uvijek, koliko se može, za to da grad bude prikladno uređen i osvijetljen. Što se događaja tiče, bit će tradicionalno druženje na trgu te druga druženja i božićni program u organizaciji širokobrijeških ustanova, udruga i pojedinaca, kazao je gradonačelnik Kraljević.

Pozitivno ozračje

Gruđani, za razliku od ranijih godina, imaju infrastrukturno uređenije središte na kojem se nastavlja raditi, ali ovo sada je dovoljno da se stvori jedno prelijepo božićno ozračje. – Pripremamo božićno uređenje Gruda. Samo središte bit će bogatije nego prethodnih godina. Bit će tu i novih sadržaja i cijeli jedan prostor užeg središta Gruda, koje je i ogledalo jedne općine, doživjet će pomak. Biti će i adventskih događanja, osobito pred sam blagdan Božića, istaknuo je načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

Božićni blagdani i vrijeme koje nam predstoji zasigurno će dati ljepši izgled općinama i gradovima gdje žive Hrvati. Osvijetljeni gradovi barem će u ovom, za mnoge, najljepšem razdoblju u godini odagnati tminu 
koja se često nadvija nad svakodnevicu.

vecernji.ba

OGLASI

Loading