Select Page

Uskoro snimanje filma o Mijatu Tomiću, duvnjak Josip Tabak glavna uloga

Uskoro snimanje filma o Mijatu Tomiću, duvnjak Josip Tabak glavna uloga

Produkcijska kuća Studio Perić ovih dana se intenzivno priprema za snimanje dugometražnoga igranog filma „Hajduk Mijat Tomić.“ Kako dozanjemo od gospođe Mare Perić, po čijem scenariju se nakon dokumentarnoga snima i ovaj film, već je postignuta suradnja sa srbijasnkim glumcem Borkom Brajovićem koji će glumiti Mijatovoga ubojicu, Arapina (Etiopljanina).

– Borko je bio izvrstan na castingu i mi smo prezadovoljni. Film će biti prikazan i u Srbiji. Za nas je veliki uspjeh što se lik i djelo Mijata Tomića širi dalje, kaže Mara.

Tko će igrati glavnu ulogu?
– Mijata će glumiti Duvnjak Josip Tabak, koji već iza sebe ima glumačkoga staža. Trenutno smo u pregovorima i dogovorima s par zvučnih imena s hrvatske glumačke scene, ali kad budemo 100% sigurni, objavit ćemo i ostala imena. Što se tiče Josipa mogu reći da je oduševljen ovom ulogom i ponosan što će glumiti našega narodnog junaka.

Kada počinje snimanje filma i na kojim lokacijama?

– Snimanje će početi za nekih petnaest do mjesec dana. Većinom su to lokacije na višim nadmorskim visinama – Vrana, Čvrsnice i Midene, a nešto u našem polju, na livadi Jabuci te jedan dio po spiljama. Također, snimat ćemo i u Jajcu, u starome gradu.

Do kada će trajati snimanje i hoće li premijera biti u Tomislavgradu?
– Snimanje mora završiti do 31. kolovoza tako da film do Nove godine može biti spreman za premijeru. Tomislavgrad je uvijek prvi.

I dalje je prisutno veliko zanimanje u javnosti za ovaj film. Često smo u prilici, osobito od strane naših iseljenika, čuti upite u smislu kad će moći vidjeti film, itd. Imate li i u javnosti podršku za ovaj veliki projekt?
– Imamo potporu tomislavgradskoga načelnika i još par ljudi kao dobrovoljnih sponzora. No, to su još minimalni iznosi. Ovaj tjedan imamo i sastanak s par gospodarstvenika iz Hercegovine. Moram priznati da su se oduševili našim projektom i rado će se odazvati kao sponzori. Za vaše čitatelje napomenut ću da nam treba i 10-15 manjih uloga i statista. Pozivam ovim putem sve zainteresirane da nam se jave na adresu: fotoperic@gmail.com

16022016-josip

Izvor: Zora Stanić/Tomislavcity

Blidinje.NET

OGLASI

Loading