Select Page

Uspješan nastup posuških nogometašica u Čitluku

Uspješan nastup posuških nogometašica u Čitluku

U sklopu grassroots aktivnosti NS/FS BiH Čitluk je danas bio domaćin drugog po redu turnira Regionalne lige BiH za djevojčice  U-13 – “Jug”.

Na stadion Bare istrčale su četiri ekipe: FK Leotar iz Trebinja, ŽNK Inter iz Posušja, ŽF/NK Emina iz Mostara i domaće nogometašice ŽNK Brotnjo.

U prvoj utakmici djevojčice Intera remizirale su s Leotarom 1:1, u drugoj su bile više nego uvjerljive protiv Brotnja 13:0, dok su posljednjoj utakmici odigrale bez pobjednika protiv Emine 3:3. Tako da je usprkos svemu uspješan turnir iza najmlađih posuških nogometašica, budući da su se kući vratile bez poraza.

Ovakvi turniri su razvojnog karaktera i cilj im je da kroz njega djevojčice steknu potrebno natjecateljsko iskustvo. Djevojčice na turniru vodila glavna trenerica Kristina Maras.

Ženski nogomet se iz godine u godinu sve više razvija, a da ima i sve više poklonika najbolji primjer je ŽNK Inter iz Posušja.

Naime, trenutno u klubu treniraju 43 djevojčice koje su mlađe od 13 godina. Ovo je podatak kojim se ne mogu pohvaliti niti puno veće sredine od Posušja. Samo ta činjenica pokazuje kako ženski nogomet u Posušju ima itekako svijetlu budućnost.

OGLASI

Loading