Select Page

Uspješan vikend za posuške Poskoke – Ana Bašić najbolja u Omišu

Uspješan vikend za posuške Poskoke – Ana Bašić najbolja u Omišu

Iza taekwondo kluba “POSKOK” iz Posušja je još jedan radni vikend. Članovi posuškog kluba sudjelovali su na tri aktivnosti.

Četrnaest članova posuškog taekwondo kluba nastupilo je u Omišu na međunarodnom natjecanju “OMIŠ OPEN 2022” gdje se okupilo oko 300 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Najuspješnija na ovom natjecanju je bila kadetkinja Ana Bašić koja je s tri pobjede osvojila zlatnu medalju i titulu najbolje kadetkinje  na natjecanju.

Osim Ane zlatne medalje su osvojili Anamarija Miličević, Marko Bakula i Slavko Lončar. Srebrne medalje osvojili su Petra Lončar i Šimun Topić, a brončane David Šego, Antea Kraljević, Boriš Gavrić i Marta Grubišić. Ovaj put bez medalje su ostali Filip Biško, Mia Begić, Jozo Ćesić i Ema BAŠIĆ. Kadetkinje B, Anamarija i Ana osvojile su pehar za ekipno 2 mjesto u ekiponom poretku u svojoj konkurenciji. Na ovom natjecanju posuške borce vodio je trener Petar Boban uz pomoć trenerica Sare Grubišić i Filipe Bašić te podršku roditelja. Na ovom natjecanju sudio je dugogodišnji član posuškog kluba Mate Dragoja. 

Troje posuških “poskoka” nastupilo je i u Sarajevu. Dominik Jukić nastupio je na međunarodnom natjecanju ILIDŽA OPEN 2022 gdje se okupilo više od 500 natjecatelja iz četiri države. Dominik je osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta do 61 kilogram. Dominika je na ovom natjecanju vodila trenerica Lucija Bašić.

Lucija Miličević i David Milićević sudjelovali su na trodnevnim pripremama kadetske taekwondo reprezentacije BiH gdje su se zajedno sa kadetskom reprezentacijom Slovenije pripremali za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati krajem ovog mjeseca na Malti. 

„Izrazito naporan i uspješan vikend je iza nas. Rezultati sa natjecanja pokazuju da možemo računati na nove mlade snage pred kojima su tek malo ozbiljnija natjecanja. Lucija i David se intenzivno pripremaju za nastup na Europskom prvenstvu i hvala Bogu nema većih problema i ozljeda kod njih. Sljedeći vikend  nemamo natjecanja, a onda nas očekuje još nekoliko od kojih je Prvenstvo Herceg Bosne, Europsko Kadetsko prvenstvo i Blakansko prvenstvo. Zahvaljujem se svima na podršci a posebno našim roditeljima. Čestitam našim sportašima na nastupima i rezultatima a posebno našim trenericama koje su ih vodile“, kazao je za naš radio trener TKD kluba „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading