Select Page

Uspon na Vran sa pogledom na tri jezera

Uspon na Vran sa pogledom na tri jezera

Ovaj vikend grupa prijatelja iz Posušja,Gruda i Sarajeva odlučila se za uspon na Veliki Vran. Dan za uspon idealan,sunčan,topao, čak za ovo godišnje doba i pretopao. Uspon je započeo sa sjeverno-istočne strane Vrana,sa ceste prema Keđžari (3 km od motela Hajdučkih Vrleti).

Thumb (2)

Staza se lagano diže,da bi ulaskom u stogodišnju bukovu šumu postala još uzbrditija i zahtjevnija. Nakon sat vremena dolazimo do kamene lokve/bunara na visini od 1625 m n/v. Nastavkom daljnjeg uspona staza je nešto lakša,na nekoliko mjesta u dolinama nailazimo na zaostali snijeg,koji nam je mjestimično skrivao markacije na staze. Uz još nekoliko pauza i hlađenja gojzerica u snijegu, konačno stižemo na vrh Veliki Vran.

Thumb (1)

Upisujemo se u knjigu utisaka uz zajedničko fotografiranje, ostajemo pola sata uživajući u pogledima na tri jezera (Blidinjsko,Ramsko i Buško),zatim pogledom na bijelu „kraljicu“planina Čvrsnicu i ostale ljepote Dugog polja … slika za pamćenje. Pod utiscima i impresijama doživljenog, nastavljamo spust južnom stranom u pravcu motela Hajdučkih Vrleti, do kojeg stižemo za dva sata. Za današnji uspjeh, počastili smo se „purom i lučenicom“ kod Jole !

Blidinje.NET

OGLASI

Loading