Select Page

Usponom na Oštrc uz Ružički potok obilježen Svjetski dan voda

Usponom na Oštrc uz Ružički potok obilježen Svjetski dan voda

I ove godine članovi HPD Pločno su obilježili Međunarodni dan voda šetnjom kroz ružički potok do vrha Oštrca.

Riječ je o već tradicionalnom izletu povodom Svjetskog dana voda koji se pak obilježava 22. ožujka. Voda koja život znači, voda koja gasi žeđ Posuškog kraja, upravo je ova iz Ružičkog potoka, koji svojim vodama, dobrim dijelom opskrbljuje akumulacijsko jezero u Tribistovu.

“Mi planinari povodom Svjetskog dana voda svake godine obilazimo ovaj potok, divimo se njegovoj ljepoti i pokušavamo je zaštiti i približiti njegovu ljepotu svim dobronamjernim ljudima. Okupan proljetnim suncem, danas je Ružićki potok pokazao svu svoju raskoš.” – pišu planinari.

Šetajući uz vodotok koji vrluda između borova i stijena, ispresijecan brojnim slapovima, čovjek osjeti neku mirnoću i zadovoljstvo, a to je upravo ono što nam toliko nedostaje u modernoj civilizaciji.

Ove godine na ovom usponu okupio se velik broj planinara, oko 200 iz Posušja, Tomislavgrada, Imotskog, Splita, Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega…

“Posebno nas raduje što je i ove godine bilo dosta djece a i onih starijih koji su po prvi puta prošli ovom stazom i osjetili ljepote koje pruža šetnja uz ovaj potok.
Planinari su navirali sa svih strana, neki su krenuli sa Ričine pa kroz kanjon Brine, neki od brane na jezeru Tribistovo a opet svi skupa od Šimića pećine. Nakon Ružičkog potoka nastavili smo nešto oštrijim usponom do vrha planine Oštrc (1304m) gdje smo odmorili i napravili zajedničku fotografiju, zbog kojih se fotograf morao dobrano odmaknuti, da bi u kadar stala sva sila planinara, koji su se danas našli na vrhu. Nakon silaska okupili smo se oko Šimića pećine na zajedničkom druženju uz okrjepu. ” – zaključuju planinari.

OGLASI

Loading