Select Page

USPRKOS PREPORUKAMA: Umirovljenici napravili velike redove ispred banaka

USPRKOS PREPORUKAMA: Umirovljenici napravili velike redove ispred banaka

Umirovljenici u Sarajevu su jutros usprkos preporukama Federalnog zavoda za mirovinsko osiguranje poranili i napravili redove ispred banaka kako bi podigli mirovine.

Podjela mirovina vrši se preko pošte i preko banke. Umirovljenici koji mirovine primaju preko pošte mogu sačekati da im ona bude uručena na kućnom pragu. Ipak, oni koji mirovine primaju preko banaka već od jutros su krenuli prema bankama.

Direktor Federalnog zavoda MIO jučer je apelirao na umirovljenike da u banke ne dolaze prije 9:30 ili 10 sati, jer im novac neće odmah ujutro biti na računima zbog procesa prebacivanja.

Iz kriznih stožera također su apelirali da se izbjegavaju gužve kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze koronavirusom. Redovi ispred banaka su negdje kraći, a negdje duži, a ispred pojedinih poslovnica i policija regulira. Treba istaknuti kako većina umirovljenika nosi maske.

Red smo zabilježili i ispred poslovnice Sarajevo Gasa, gdje se čeka na plaćanje računa.

Iz Federalnog stožera civilne zaštite pozvali su ostale građane da se danas do 12 sati pridržavaju preporuke i izbjegavaju boravak vani, kako bi umirovljenici svoje mirovine mogli preuzeti do 12 sati, do kada im je dozvoljeno kretanje zbog izvanrednog stanja.

Inače na snazi je zabrana kretanja za starije od 65 godina i mlađe od 18, s izuzetkom od danas pa do petka za umirovljenike, koji od 8 do 12 sati mogu podići svoje mirovine.

klix.ba

OGLASI

Loading