Select Page

Usvojena izvješća o radu Skupštine i Vlade ŽZH za 2018. te program rada za 2019. godinu

Usvojena izvješća o radu Skupštine i Vlade ŽZH za 2018. te program rada za 2019. godinu

Skupština ŽZH je na osmoj redovitoj sjednici usvojila Zaključke o izvješćima o radu Skupštine i Vlade ŽZH te Zaključke o programima rada za 2019. godinu.

Na prijedlog kluba HDZ-a BiH sa dnevno reda skinuta je točka Zaključku o usvajanju Izvješća o radu Nezavisnog odbora za izbor i revizije za 2018. godinu jer osoba koja je trebala predočiti izvješće nije pojavila, pa će se o ovome izvješću raspravljati na nekoj od idućih sjednica, a isto vrijedi i za Zaključak o zaduživanju Povjerenstva za izbor i imenovanje.

Uoči sjednice novinarima je aktualni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić rekao je kako je zadovoljan samom činjenicom da je ŽZH prva županija u kojoj je uspješno uspostavljena vlast.

Što se tiče rada Vlade, nije moje da ocijenjujem koliko je to bilo dobro ili nije, to je više zadatak i vas medija, stručnjaka i cjelokupne javnosti, ali mi unutar sebe smo zadovoljni dinamikom rada, rekao je Ćosić uoči sjednice.

Predsjednik Vlade ŽZH rekako je kako je zadovoljan samom činjenicom da je ŽZH prva županija koja je formirala vlast nakon izbora, ali da o njegovu radu i radu njegove vlade trebaju suditi drugi

Predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić uoči sjednice je rekao kako ne voli govoriti o svome radu, ali da Skupština koju on vodi dobro stoji u usporedbi s drugim županijama po redovitosti sjednica.

Vjerujem kako ćemo izvješća o radu Skupštine i Vlade ŽZH za 2018. godinu danas usvojiti, kao i Program rada za 2019. godinu. Sigurno da je nezahvalno govoriti u svoje ime radilmo li kvalitetno ili ne, ali gledao sam malo dinamiku rada i u drugim županijskim skupštinama, nama je ovo već 8. redovita sjednica, tako da smo mi u samome vrhu i po redovitom održavanju sjednica i po kvaliteti. U proteklom razdoblju bilo je sigurno kvalitetnih zaključaka usvojenih na sjednicama Skupštine, rekao je Jelčić.

“Skupština ŽZH je u vrhu po redovitosti kvaliteti sjednica u usporedbi s drugim županijama”, rekao je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Na sjednici je usvojen i Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Županijskog Pravobranitelja za 2018. godinu.

Zastupnici Zvonko Jurišić (HSP BiH) i Marija Lovrić (HSP AS) su na početku sjednice imali nekoliko pitanja za ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa.

Na sjednici je bilo pristuno 19 od 23 zastupnika u Skupštini, a sve točke dnevnog reda usvojene su odlukom skupštinske većine.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading