Select Page

Utvrđen Prijedlog Proračuna ŽZH za 2024. godinu

Utvrđen Prijedlog Proračuna ŽZH za 2024. godinu

Vlada ŽZH utvrdila je Prijedlog Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, koji je planiran u iznosu od 156.239.881,00 KM te je, u odnosu na Izmjene i dopune Proračuna za 2023. godinu, veći za 8.011.671,00 KM.
Utvrđen je i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Glavni razlog za donošenje Izmjena i dopuna Zakona je postavljanje temelja za programsko budžetiranje i njegovu implementaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj, jačanje organizacijskog okvira, definiranje ciljeva pojedinačnih programa, razvoj detaljne strukture proračunskih korisnika, osiguranje proračuna na temelju rezultata i gornje granice rashoda.

Također, donesena je Odluka o izdvajanju sredstava u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca i isplati jednokratne pomoći od 1260 KM uposlenicima svih proračunskih korisnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

OGLASI

Loading