Select Page

Održan 21. Memorijal „vitez Mile Bošnjak“ u Posušju

Održan 21. Memorijal „vitez Mile Bošnjak“ u Posušju

21. memorijalni turnir u borilačkim športovima pod nazivom „vitez Mile Bošnjak“ prikazao je u nedjelju večer u gradskoj športskoj dvorani u Posušju devet mečeva iz profesionalnog boksa, amaterskog boksa, tajlandskog boksa i kickboxinga. Kombinacija sportova, domaćih i drugih boraca prošla je u velikom interesu publike u dvorani koja je bila gotovo ispunujena, pa je i zbog svega toga organizator i trener u Kickboxing klubu „vitez Mile Bošnjak“, Miljenko Kutleša Roša iznimno zadovoljan.

„Mislim da je publika vidjela dosta lijepih borbi, sigurno dosta srčanosti, bilo je io dobrih udaraca, tako da sam generalno zadovoljan. Organizacija svega ovoga je vrlo zahtijevna i sad mi se čini da će ovo biti zadnje što bi mogao organizirati. Pomogao mi je naš Petar Gavran iz kluba jako puno i na tome mu puno hvala. Hvala i svim našim sponzorima, trudio sam se da svi budu lijepo reklamirani“, kazao je za naš radio trener u Kickboxing klubu „vitez Mile Bošnjak“ Posušje, Miljenko Kutleša Roša.

Posljednja borba večeri koja je bila i najatraktivnija dovela je u ring Nikicu Radonjića iz Kickboxing kluba „sveti Jure“ iz Vrgorca i Marka Petričevića iz kluba „Pro Box“ Mostara. Nakon četiri runde, pobjedu u meču profesionalnog boksa do 91 kilogram odnio je Nikica Radonjić koji je ovom prilikom dobio i zlatni pojas za koji će potvrdu tražiti i iduće dvije godine za prijelazno vlasništvo. Za njega je kako nam je kazao pobjeda došla teže nego je očekivao. „Očekivao sam da će na početku druge runde protivnik pasti. Svaka mu čast jer izdržao je baš jake i i silovite udarce do kraja. Ja bih osobno više volio da je borba završila prekidom, ali pobjeda je pobjeda.  Zahvalio bi se i Roši, jako dobra je organizacija događaja“, kazao je Radonjić za naš radio.

Imali smo u Posušju priliku vidjeti i jedan ženski meč. Iz kluba „Mornar“ iz Splita Nicole Buljan je stala nasuprot Vasilise Ninković iz Trebinja. One su se borile u disciplini low kick do 56 kilograma, a pobjedu je odnijela splićanka Nicole Buljan.

Gledali smo i borbu u K1 iznad 91 kilograma između Antonia Lasića iz kluba „Dragovoljac“ iz Livna koji se suprostavio Milošu Vuletiću iz kluba iz Prijedora. Lasić je odnio pobjedu nokautom u disciplini K1 do 91 kilogram.  Gledali smo i borbu Ante Lasića iz Kickboxing kluba „Imotski“ i Hrvoja Čule iz Mostara koji su nastupili u disciplini K1 u kategoriji iznad 91 kilogram. Uspješniji je bio Imoćanin Lasić.

Osim gostujućih boraca, priliku za predstaviti imali su i domaći članovi kickboxing kluba Vitez Mile Bošnjak. Tako je Denis Bošnjak iz našega kluba u ringu bio s Franom Knezovićem iz Imotskog u amaterskom boksu. Tehničkim nokautom pobjedu je odnio Frane Knezović. Luka Bakula iz kluba u Posušju  je u tajlandskom boksu do 78 kilograma suprostavio se Aminu Kadriću kojega je i pobjedio. Mateo Crnogorac iz kluba „Ilirik“ iz Gruda je savladao našega Jerku Čuturu iz Posušja u kategoriji olimpijskog boksa do 71 kilograma. I naš višestruki nositelj medalja Ivan Miloš je zbog nezgodnog udarca u vrat na kraju izgubio od Alena Beganovića iz kluba „Breza“ u disciplini low kick do 81 kilogram. Zato je uspješan bio naš Marin Penava koji je pobjedio klupskog kolegu Gabrijela Begića tehničkim nokautom u prvoj rundi meča tajlandskog boksa.

Borbe svojih članova Kickboxing kluba „vitez Mile Bošnjak“ Posušje komentirao je trener Miljenko Kutleša, govoreći da mu je najviše ostalo na žao što Ivan Miloš nije uspio izboriti meč. „Žao mi je Miloša koji je vodio. Ja sam bio zaokupljen organizacijskim stvarima i nisam ni vidio da se borba prekinula. Dobio je udarac u grlo i to je nepravilan udarac, a  nepravilan udarac ne može donijeti pobjedu. Žao mije jer Ivan je stvarno jedan dobar borac. Ostali moji borci, kako je tko trenirao tako su i prošli. Ivan je doduše naporno trenirao, ali ipak ovaj put nije prošlo uspješno“, kazao je Miljenko Kutleša Roša.

21. memorijal „vitez Mile Bošnjak“ je dakle međunarodnog karaktera i Kickboxing klub „vitez Mile Bošnjak“ ga organizira već dva desetljeća u čast i sjećanje na hrvatskog viteza i branitelja Milu Bošnjaka. „Mile Bošnjak je s nepunih 24 godine bio jedan od prvih iz Posušja koji se praktički u tenisicama, ali vođen srcem i ljubavlju za domovinu priključio hrvatskoj vojsci. 5. listopada 1991. godine u akcijama obrane grada Zadra herojski je poginuo. Naš klub već tri desetljeća ponosno nosi ime ovog velikog hrvatskog branitelja“, istaknuli su iz kluba.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading